Setter opp Harry Potter 49 ganger

Kinoene på Sørlandet satser beinhardt på premieren av den aller siste Harry Potter-filmen onsdag.

AGDER: – Vi kjører 17 forestillinger på premièredagen. Jeg tror det er ny rekord, sier vikarierende kinosjef, Mette Seldal, til fvn.no.

Det er den andre og siste delen av Harry Potter og dødstalismanene som runder av sen populære filmserien om trollmennene og heksene ved magiskolen Galtvort.

Sjekk når filmen vises på ditt sted!

Vondt og godt

Kampen mellom det gode og vonde skal avgjøres og den unge trollmannen, altså tittelkarakteren Harry Potter, nærmer seg den uunngåelige kampen mot Voldemort aka "Han-du-vet".

Alle kinoene på Sørlandet kjører hardt på filmen og i løpet av det første døgnet settes filmen opp hele 49 ganger. Ni av 14 kinoer i landsdelen holder dessuten nattåpent for å tilfredsstille fansen.

Rekordstor interesse

Interessen foran alle filmene har vært stor, men Kristiansand kino mener at interessen aldri har vært større enn foran den siste filmen.

– Sist jeg sjekket var det 33 billetter igjen. Vi kjører filmen i alle sju salene som midnattsforestilling. Det vil si stort sett fullt hus, sier Seldal.

Også ved kinoen i Kvinesdal meldes det om godt salg.

God respons

– Responsen har vært meget bra. Vi hadde forhåndssalg og har hatt nettsalg. Vi har solgt 179 billetter til nattforestillingen, sier kinosjef i bygda, Jan Schou, til fvn.no. Kinoen i Kvinesdal har plass til 256 personer.

Schou har fått signaler fra London om at Potter-filmen vil kunne trekke folk i lang tid.

– Vi har aldri kjørt en forestilling så mye som denne gangen. Vi kjører doble forestillinger den første uka og enkle forestillinger den siste uka. Jeg tror det blir nærmere 30 forestillinger. Det tetteste vi har fra før er 27 forestillinger på Titanic, sier Schou.

Foto: SF Norge