Festival

Palmesus

KRISTIANSAND: Konserten starter med sangen «Be-In» som setter oss i en mystisk stemning hvor du klart kan høre inspirasjon fra The Beatles og deres psykedeliske periode. Publikum settes inn i en slags transe med støy, rufsete vokal og synthbass som rister tak i deg. Sett bort ifra noen tekniske problemer, var dette en fin åpning på konserten som etterfølges av hiten «We Used To Be Friends».

The Dandy Warhols er et amerikansk band som spiller alternativ rock. Du har sikker hør sangen «Bohemian Like You» på reklamer og «We Used To Be Friends» som er introduskjonslåten til tv-serien Veronica Mars.

Støy var også hovedessensen som gjennomsyret hele konserten. Keyboardisen, Zia McCabe brukte digitale lyder gjennom store deler av konserten. I sangen «I Love You» legger hun på en lyd som minner om morsekode, noe som verken var i takt eller noe særlig behagelig å høre på. Vokalisten, Courtney Taylor-Taylor brukte effekter på den ene mikrofonen sin, men det skulte dessverre ikke en stemme som ikke holdet mål, og utallige låter ble etterfulgt av gitarstøy og effekter.

Det er ikke mye liv i publikum under konserten, og bandet er mer opptatt med å prate med lydmannen og hverandre enn å holde energien oppe hos folket. McCabe ser ut til å kjede seg og trommeslageren tar seg en sigarett under en sang. Dette gjør så publikum blir stående nærmest helt stille, og etter hvert blir det mindre folk foran scenen.

Publikum våkner derimot litt til live når de hører kjente toner fra sangene «Bohemian Like You» og «Gett Off», men de faller fort til ro når enda mer gitarstøy blir produsert på scenen. Bandet skulle sluttet mens leken var god, men ender med å viste oss enda flere kjedelige støyeksperimenter.

Det ble ingen etterspørsel om ekstralåt etter denne konserten, og når Taylor-Taylor kaster ut plekteret sitt blant publikum så faller det tungt i sanden. Selv om været hadde vært bedre hadde nok ikke stemningen vært noe høyere.