KRISTIANSAND: Brian Eno var keyboardist i rockebandet Roxy Music tidlig på syttitallet, men er trolig mest kjent for å ha produsert artister som David Bowie, U2, Coldplay og Talking Heads. I dag opptrer han på Punktfestivalen, som han også er kurator for. I ettermiddag holdt han pressekonferanse på Kilden.

— Jeg har vært her før, og da så jeg mange ting jeg ikke kjente til fra før. Jeg lærte mye av det. Og jeg liker festivaler, at folk har en stor meny å velge fra, sier han.

— Hva er det med denne festivalen som gjorde at du hadde lyst til å komme tilbake?

Brian Eno på torsdagens pressekonferanse sammen med Erik Honorè. Foto: Lars Hoen

— Jeg føler nok at jeg hører hjemme i Punkts musikalske landskap, og jeg vil gjerne være med på å utvikle det ytterligere, sier han, og forteller at han liker Kristiansands nye teater- og konserthus.- Det er en flott bygning, og jeg er veldig fascinert av glassveggene her. Men jeg har ennå ikke hørt en ordentlig konsert her inne, sier engelskmannen.

Eno forteller at han synes fremtiden er mer interessant enn nåtiden. Derfor har han booket artister til Punkt som for øyeblikket er ganske ukjente, men som han tror vil være med på å utvikle sine musikalske sjangre fremover.

S.C.U.M, Three Trapped Tigers og Reggie Watts kal spille på hovedscenen i kveld, mens Marconi Union, Jan Bang/Erik Honoré/Arve Henriksen og Eivind Aarset, skal sørge for remiksene i Multisalen. I tillegg skal Eno selv gjøre en remiks av konserten til Watts. Men Roxy Music-legenden føler han har tatt seg vann over hodet. Watts har nemlig en svært særegen kombinasjon av humor og musikk på konsertene sine.

— Jeg tror jeg vil anbefale folk å ta en tidlig kveld, ler Eno.