SONGDALEN: Til TV 2 sier hun at hun ikke er misfornøyd med andreplassen i årets utgave av tv-programmet.

— Jeg er kjempefornøyd. Det var en jevn og spennende kamp. Det var jo Leif Birger jeg skulle slå, og det er ingen enkel sak, sier hun til kanalen.

Hun forteller videre at hun var svært nervøs på finaledagen.

— Beina mine dirret under hele kampen. Jeg var dritnervøs, men det toppet seg på slutten. Så det var nesten ikke til å holde ut, sier hun.

Og nervepirrende var det også for tv-seerne. Det var nemlig en svært jevn finale. Begge finalistene hadde med seg en finalekniv inn til den siste og avgjørende tvekampen, kunnskapsduellen. Der skulle begge to svare på ti forskjellige spørsmål, og den med flest rette svar stakk av med seieren.

Andersen og Mærkinen fulgte hverandre som skygger og etter ni spørsmål stod det 6-6. Det tiende spørsmålet var hvilket stjernebilde Stella Polaris, Nordstjernen, er en del av. Alternativene var Lillebjørn, Karlsvogna og Orion. Begge svarte Orion, men riktig svar var Lillebjørn. Dermed var det klart for et utslagsspørsmål.

Der fikk finalistene spørsmål om hvor mange desiliter det er i en pott. Den som kom nærmest vant.

Linn Hege innrømmet at hun ikke hadde peiling, men tippet på 2,50 desiliter. Heller ikke Mærkin viste svarte og han tippet på 4,65 desiliter.

Riktig svar var 9,65 desiliter og dermed stakk Mærkin av med nøkler til bil og hytte siden han var nærmest.

Det første hun gjorde etter at sendingen var over var å ringe hjem til familien som på daværende tidspunkt ikke hadde hørt fra henne på over ti uker.