LILLESAND: Lillesandsbandet Heroes & Zeros har nytt god suksess i Europa det siste året. Nå er tiden kommet for å innta det amerikanske kontinentet og det gjør de på utradisjonelt vis. Seks av de ni konsertene på USA-turneen deres finner sted i den nordlige staten Alaska.

Universell appell

— USA er en milepæl for oss. Erfaringer så langt tyder på at musikken vår har universell appell og kan treffe publikum uansett breddegrad eller nasjonalitet. Vi satser på at det samme gjelder for Alaska, sier Arne Mathisen, trommeslager i Heroes & Zeros.

Det er den amerikanske musikkprodusenten Erik Braund som står bak turen. Han inviterte bandet over Atlanteren etter å ha blitt blåst i bakken av konserten deres under Nordic Music Week i 2009. Braund er selv opprinnelig fra Alaska, og turnékonseptet er et pilotprosjekt for Nordic Hus, et nyetablert servicebyrå for nordiske artister i USA.

Ligner Norge

Braund mener det er viktig å utvikle forbindelsen mellom Norge og Alaska.

— Å gå av flyet i Alaska er som å gå av flyet i Stavanger. Luften er klar, det er rent vann overalt og folkelynnet er likedan. Musikkscenen i Alaska er veldig gjestmild overfor artister utenfra og det er mange med norsk ætt som bor her, sier Erik Braund i en pressemelding.

Spiller i New York

Heroes & Zeros skal holde tre konserter i Alaskas største by Anchorage i tillegg til konserter i byene Homer, Girdwood og Fairbanks. De skal også gjøre tre konserter i New York på vei til og fra Alaska. Turneen varer fra 1. til 14. mars.