KRISTIANSAND: En måned før Miniøya braker løs i Tøyenparken, avslører arrangørene at Dyreparken i Kristiansand blir representert på årets festival. Kaptein Sabeltann, politimester Bastin og Mosk fra Kutoppen tar turen østover siste helgen i mai.

Med besøk av Formoes Kaptein Sabeltann og Egners Kardemommeby-univers har vi fått både en gammel og ny barneklassiker på plakaten. Vi er stolte av å kunne presentere det på Miniøya , sier festivalsjef Linn C. Lunder i en pressemelding.

— Dette er en del av det å markedsføre hva Dyreparken inneholder. Vi tar litt av opplevelsene ut og viser det frem. Vi kan nå et nyt publikum, og håper å gi en smakebit på hva du kan oppleve i parken. Dessuten er Miniøya ett av to steder du kan oppleve Kaptein Sabeltann før sommerens premiere. Det første var på Aker Brygge i påsken, det andre altså Miniøya i slutten av mai, sier markedssjef i Dyreparken, Roger Lian, til fvn.no.

Nytt show

Kaptein Sabeltann har holdt til i Dyreparken i 21 år, og er i sommer klar med en helt ny forestilling, «Kaptein Sabeltann og Havets Hemmelighet». På Miniøya kan publikum høre noen av de helt nye sangene, i tillegg til de velkjente favorittene. Kaptein Sabeltann tar med seg Benjamin, Pelle og Pysa på tur til Oslo.

AF1

I tillegg til representantene fra Dyreparken, ble også dansegruppa AF1, Alle For 1, ble også bekreftet til Miniøya i dag. AF1 er en dansegruppe med fire ungdommer på 12 til 13 år, og de hadde braksuksess på NRK da første sesong kom i 2008. — AF1 er den kuleste dansegruppea i mils omkrets og de tar meg seg et forrykende show til Miniøya. De skal lage en fantastisk forestilling med musikk, sang og dans , sier Lunder.

Miniøya er et datterselskap av Øyafestivalen, og festivalen arrangeres 28. og 29. mai i Tøyenparken i Oslo. På programmet står også Bigbang, Maria Mena, Stella Mwangi, Datarock, Maj Britt Andersen og Slattum Bulls, Ost & Kjex, Dry The River, Pheadra, Oslo Ess, Captain Credible og X-Ray.