KRISTIANSAND/OSLO : — Salget har vært utrolig bra. De 15 første showene er så godt som utsolgt. Jeg la ut fem ekstraforestillinger på lørdag, og mandag morgen var 900 av de billettene også solgt, sier Terje Formoe på telefon fra Oslo.

Nederst i artikkelen kan du se video av kapteinen slik han vises på argentinsk tv.

"Kaptein Sabeltanns sjørøverfest" skal ha premiere på Chat Noir i Oslo 17. januar. Teaterscenen har i underkant av 600 plasser, og forhåndssalget viser at det kan bli vanskelig å finne en ledig stol når vintershowet starter. Snart er 10.000 av totalt i underkant av 12.000 billetter solgt.

— Vi har et godt håp om fulle hus, medgir Formoe.

— Er det gode salget forventet, eller er du overrasket?

— Nå skal jeg ikke være kjepphøy, men jeg er jo godt vant, sier Formoe og tenker på forestillingene i Kristiansand Dyrepark, som har vært Norges mest sette sommershow de siste 23 år.

Spiller selv Sabeltann

FORNØYD: Terje Formoe måtte sette opp fem ekstraforestillinger til vintershowet. - Nå skal jeg ikke være kjepphøy, men jeg er jo godt vant, sier Formoe. Foto: Tore-Andre Baardsen

På Chat Noir skal Formoe selv fylle rollen som Kaptain Sabeltann. Formoe gav seg egentlig som sjørøverkaptein i 1999, men gjorde et comeback i 2010. I Oslo får han med seg datteren Janne Formoe, samt skuespillere som Håvard Bakke, Siw Anita Andersen og Tor Sigbjørnsen. Bjørn Sæter har ansvar for regi, mens Helén Vikstvedt er med som koreograf. Forestillingen blir et halvannen times langt musikkshow, med fokus på kjente hits gjennom 23 år, samt noen nye sanger.— Dette er noe helt annet enn det storslåtte showet vi planlegger i Dyreparken til sommeren. Dette er to forskjellige ting, som vil løfte sammen og utfylle hverandre. Det er et forsøk på å dra ut og si takk for de første 25 årene med Kaptein Sabeltann, som vi runder i 2014, forteller Formoe, og legger til at showet er et familieshow.

— Jeg kommer aldri til å lage show bare for barn eller bare for vokse. En kjepphest for meg er familieopplevelsen, at flere generasjoner skal kunne kose seg med showet.

- Må være aktuelle

Formoe ønsker at et slikt vintershow skal bli en tradisjon på lik linje på sommerforestillingene.

— Jeg ønsker å ha minst to store begivenheter hvert år, slik som showet i Dyreparken og et slikt vintershow, i tillegg til cder og kanskje en kinofilm innimellom, sier han.- Etter disse årene er det lett å tenke at det går av seg selv, men det gjør det ikke. Vi må tenke nytt, og vi må være aktuelle. Jeg vil at Sabeltann skal leve lenge i landet. Jeg bygger opp noe nå, som det er spennende å se hvor langt kan nå, fortsetter sjørøvergründeren.

Tv-serien vises i Argentina

Og Kaptein Sabeltann har allerede nådd ganske langt. Tv-serien om Pinky, Ravn og sjørøverkapteinen går nå på finsk og svensk fjernsyn. Samt i Argentina.— Jeg har ikke fått så mye tilbakemeldinger på hvordan serien går i Argentina, men jeg følger med litt på nett. Det er en seriøs kanal, som satser på barne-tv, som viser serien. Og det er artig å høre at kapteinen er like morsk på spansk som han er norsk, sier Formoe og humrer.

Her kan du se hvordan Kaptein Sabeltann ser og høres ut på spansk tv :