Kilden-direktør Bentein Baardson, som var teatersjef på Den Nationale Scene mellom 1998 og 2001, er svært kritisk til hvordan nåværende teatersjef Agnete Haaland har håndtert arbeidskonflikten på DNS.

— Det er påfallende at en tidligere leder av en fagorganisasjon ikke har bedre dømmekraft når hun selv blir arbeidsleder, sier Baardsen til Bergens Tidende.

Agnete Haaland kom fra stillingen som leder i Skuespillerforbundet. Tidlig i høst grep Arbeidstilsynet inn etter at ansatte ved teateret varslet om misnøye med teaterets direktør Bente Hartvedt Ringstad. Samtidig forsøker teaterledelsen å kvitte seg produksjonstekniske sjef Øyvind Eskildsen, som har jobbet ved teateret i 36 år. Dette stiller også tidligere teatersjef Tom Remlov seg uforstående til.

«Enestående støttespiller»

— I min sjefstid var Eskildsen en helt enestående støttespiller – engasjert, oppfinnsom, lojal og utrolig arbeidsom. Han var dessuten genuint opptatt av kvaliteten på alt vi gjorde - et teatermenneske i ordets sanne betydning. Jeg tror jeg tør si at han hadde et hovedansvar for at vi oppnådde så mye som vi gjorde i løpet av de ti årene jegvar så heldig å få være sjef på DNS.

Remlov som i dag er administrerende direktør ved Den Norske Opera og Ballett, sier at den sittende teaterledelsen i beste fall går for fort frem.

— Jeg må innrømme jeg ikke kan forstå det. Flere ganger etter at jeg forlot Bergen har jeg prøvd å rekruttere Eskildsen til oppgaver der jeg har jobbet, og det vet jeg andre i norsk teaterliv også har. Jeg må selvsagt ta forbehold om at jeg ikke kjenner sakens detaljer fra kollega Haalands side, men skal dette være velbegrunnet må det ha skjedd ting jeg ikke kan forestille meg at Eskildsen kan ha gjort.

Også Bentein Baardson som i dag er leder ved det nye konserthuset Kilden i Kristiansand, anser Eskildsen for å være en av de absolutt dyktigste teaterprodusenter i landet.

— Jeg opplevde et fantastisk kreativt samarbeid og det er for meg komplett ubegripelig at teatersjef Haaland ønsker å si ham opp.

- Maktarroganse

Arbeidstilsynet har varslet pålegg om å innføre rutiner på DNS, for håndtering av konflikter, utilbørlig atferd og trakassering. Tilsynet har også anbefalt teaterledelsen å gjennomføre en kartlegging av arbeidsmiljøet på teateret. Baardson mener dette faktum står i skremmende kontrast til Haalands uttalelse til NRK Vestlandsrevyen om at arbeidsmiljøet på DNS er svært godt.

— Hun avfeier Arbeidstilsynets konklusjon. Dette vitner om maktarroganse og saken blir ytterligere grotesk dersom styret for DNS ikke kommer på banen og er seg sitt ansvar bevisst. Håper de reagerer før Kulturdepartementet blir nødt til å fortelle dem om pinligheten i sakens alvor.

Baardson påstår at teaterledelsen ikke følger regelverket.

- Forhistorisk personalpolitikk

— Som tidligere fagforeningsleder burde Haaland selvsagt vite at en oppsigelse følger visse formelle retningslinjer, som samtaler, muntlige og skriftlige advarsler. Dette gir hun åpenbart fullstendig blaffen i. Hva slags forhistorisk personalpolitikk er dette?

- Det er over ti år siden du var sjef ved DNS, hva vet du om situasjonen i dag?

— Jeg kjenner forholdene på DNS svært godt, og har hatt gleden av å arbeide der som regissør under teatersjef Hjelmeland. Jeg har også fått mange telefoner både fra skuespillere og teaterets øvrige ansatte etter at saken ble kjent. Leser man BTs to oppslag om denne konflikten, og tar med Haalands uttalelse til NRK, er det ikke vanskelig å skjønne at teatersjefen har ett stort problem, og det er hennes egen direktør Ringstad. Etter hva jeg forstår er det også gjengs oppfatning blant de ansatte på DNS. En teatersjef har et stort ansvar, det kan ikke løpes fra – selv om man ikler seg feighetens kappe, sier Baardson.

- Stygg og uverdig

Han tror arbeidsmiljøet på DNS kommer til å lide i lang tid.

— Dette er en lei sak. Men den er også stygg. Og uverdig. Fordi den går ut over et menneske som er den mest profesjonelle i denne sammenheng. Og som i snart 40 år har jobbet hundre prosent lojalt for DNS uansett regime, og stadig nye teatersjefer. Haaland bør se seg selv inn i en sammenheng, lytte til de tillitsvalgte, gå i ærlig dialog med de ansatte på DNS og motta all nødvendig hjelp fra Arbeidstilsynet. Men hun må først og fremst våge å være seg sitt sjefsansvar bevisst og rett og slett «vende om i tide». DNS fortjener det.