KRISTIANSAND: Under dagens åpning av UiAs nye musikkbygg, Sigurd Køhns hus, kom forsknings— og høyere utdanningsminister Tora Aasland med en overraskelse.

– Universitetet i Agder og Høgskolen i Telemark får en million for å videreutvikle sitt samarbeid. De har satt i gang et spennende samarbeid som vi gjerne vil støtte, og sammen kan de to institusjonene videreutvikle forskning og høyere utdanning i hele området, fortalte Aasland.

Midlene er de første av i alt 50 millioner, som skal brukes til å styrke samarbeid, arbeidsdeling og faglig konsentrasjon mellom universiteter og høyskoler.

– Det er for mange sårbare fagmiljøer i Norge. For at disse skal bli mer robuste, må institusjonene samarbeide mer. Universitetene og høgskolene må se til hverandre og til samfunnet rundt når de gjør sine prioriteringer, sier Aasland.

UiA-rektor Torunn Lauvdal ser frem til et tettere samarbeid med Høgskolen i Telemark.

– Vi er veldig glade for denne støtten. Nå kan vi se på et nærmere forskningssamarbeid, sier Lauvdal, som også fikk overlevert lokalene til det nye bygget av statsråden.

Nå som Sigurd Køhns hus står klart, kan 140 musikkstudenter boltre seg med musikkstudio, samspillrom, øvingsrom, kontoret og konsertsaler på til sammen 3400 kvadratmeter. Musikkstudentene kobles endelig med Institutt for visuelle og sceniske fag, og den pedagogiske delen av Institutt for musikk. Bygget er kalt opp etter saksofonist Sigurd Køhn, som mistet livet i tsunamien i 2004.