KRISTIANSAND: Tirsdag kommer kong Harald og 245 krigsseilere til Kilden, når museumsskipet D/S Hestmanden skal døpes. Da er skipet pyntet med kunst av 9. klasse ved Fiskå skole i Kristiansand. I dag var 75 elever på skipet for å beundre kunsten på veggene, og i morgen overrekkes et av bildene til kongen.

Ivan Vu har laget en tegning av et krigsskip, og skal selv overrekke bildet til kong Harald tirsdag formiddag. Nå er bildet inne til innramming.

– Jeg er veldig stolt, og synes det er moro at mitt bilde er plukket ut. Det blir spennende å hilse på kongen. Jeg er ganske nervøs, men jeg håper det går bra og at kongen liker bildet mitt, sier Ivan Vu, ifølge Kristiansand kommunes hjemmeside.

Mange tusen nordmenn tjenestegjorde på norske handelsskip under første og andre verdenskrig. I dag møter kong Harald flere av de vel 1300 gjenlevende krigsseilerne, og det forventes mellom 2000 og 4000 publikummere. Arrangementet blir trolig det siste der så mange krigsseilere får hilse på kongen, som selv bare var åtte år gammel da krigen sluttet i 1945. De yngste krigsseilerne som kommer er i 85-årsalderen, de eldste nærmer seg 100. Nå er det også kjent at krigsseilerne får være med på å designe museumsskipet. Onsdag samler nemlig Stiftelsen Arkivet kunstnere, teknologer, historikere og museumsfaglige til et kreativt arbeid sammen med krigsseilerne. Kunstfagstudenter fra Universitetet i Agder deltar også. D/S Hestmanden skal være utgangspunkt for deres eksamensarbeid.