Ny stor rolle for Santelmann

Tobias Santelmann skal spille vikinghelt i "Northmen – A Viking Saga".

Publisert:

NY ROLLE: Tobias Santelmann har virkelig fått fart på karrieren etter "Kon-Tiki". Foto: Carl Christian Raabe / Nordisk Film Distribusjon AS

  • Kjetil Samuelsen
Denne artikkelen er over syv år gammel

KRISTIANSAND: Skuespilleren, som vokste opp på Spangereid i Lindesnes, ble landskjent etter sin rolle som Thor Heyerdahls flåtemann Knut Haugland i "Kon-Tiki". Nå har innsatsen der gitt nordmannen en rolle i filmen "Northmen – A Viking Saga".

— Det er hyggelig å bli plukket ut til å gjøre noe uten at jeg selv har søkt på en jobb. Selv i Norge må jeg stort sett prøvefilme. Men her var det sånn at de så "Kon-Tiki", så min Knut Haugland, og tenkte "Her er det noe som vi trenger". Og det er selvfølgelig en kjempekompliment, sier Santelmann til VG Nett.

Les også

«Hitler, Thor Heyerdahl og faren til han i True Blood. Min type cast!»

Sørlendingen har vært i Hollywood i forbindelse med Oscar-showet natt til mandag, der "Kon-Tiki" var nominert til beste fremmedspråklige film, og møtte regissøren Claudio Fäh i forrige uke. Fäh har tidligere laget "Hollow Man 2" og "Sniper: Reloaded".I "Northmen – A Viking Saga" skal Santelmann spille vikinghøvdingen Asbjørn. Sammen med mannskapet sitt strander han i Alba, som er fiender av det vikingstyrte Danelag. Kongen av Alba sender sine mest fryktede menn etter vikingene, og kampen for å overleve er i gang. Men når Asbjørn og hans vikinger treffer på en kristen munk, som taler bedre med sverd enn med ord, begynner ting å skje.

— Det er en action/underholdningsfilm, så da må jeg lære meg å sloss, sier Santelmann, som også spilte i den norske filmen "Flukt" i fjor.

Filmen er foreløpig ikke fullfinansiert, men opptakene er planlagt til september og vil skje i Bulgaria.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.