KRISTIANSAND: — Det er en helt uvirkelig melding å våkne til, sier mangeårig musiker og musikkblogger Øyvind Berekvam fra Stavanger til Fædrelandsvennen.

Øyvind Berekvam. Foto: Arkivfoto

Han har lenge uttrykt sin begeistring for kristiansandspunkerne og musikken deres på sin egen blogg, Twitter og Facebook.I dag våknet han og resten av Norge opp til beskjeden om at Honningbarnas trommeslager Anders Askildsen Eikås (20) omkom i en trafikkulykke på Langenesveien. Nå går tankene hans til bandmedlemmene.

Han husker godt den første konserten med bandet.

— Ingen visste hvem de var på den tiden. Likevel ga de alt på scenen, sier en imponert Berekvam.

- Må ha det utrolig vondt nå

Han bet seg spesielt merke i hvor aggressive og spilleglade bandet var på scenen og hvor sympatiske de var når han møtte dem backstage etter konserten.

— De har vært et skikkelig friskt pust i norsk musikkliv og resten av bandmedlemmene må ha det utrolig vondt nå. Den siste tiden så har de guttene der ikke gjort annet enn å øve, spille og turnere sammen. Så bandmanageren deres Louis Holbrook har nok helt rett når han sier at de er en enormt sammensveiset gjeng, sier han.

Nå håper Berekvam at bandet bruker tiden de har sammen til å bearbeide den ulykken som har rammet dem.

— Nå må de bare ta den tiden de trenger og ta i mot det som kommer av støttemeldinger og vite at vi tenker på de og at vi spiller musikken deres ekstra høyt i dag, sier han.

Støttemeldingene har blant annet haglet inn fra musikere, fans og venner på Twitter i dag.

Trym Bjønnes: Kondolerer Honningbarna

Jan Erik "Gino" Mæland : Mine tanker og bønner går til Honningbarna ..

Ruben Gran : T r i s t.Honningbarna

Øvind Berekvam: Så forferdelig trist. Spill høyt:http://spoti.fi/ciSKZZHonningbarna.

Kasper Steen: Huff, tragiske nyheter å våkne til. Varme tanker og kondolanser til Honningbarna . Har sjeldent arbeidet med et mer sympatisk band.

Sondre Lerche Kjærlighet og styrke til Honningbarna og Anders Askildsen Eikås' familie og nærmeste på denne meningsløse dag.

Kråkesølv Vår dypeste medfølelse går ut til Honningbarna i dag. Forferdelig trist. Vågsbygd Handy: VÅRE TANKER GÅR TIL HONNINGBARNA .... Marit Larsen: Varme tanker til Honningbarna og alle pårørende. Meningsløst og trist. Egil Olsen: varme tankar til honningbarna og andre pårørande. han tøffe trommisen. veldig trist.

Lars Vaular: hvil i fred til Anders fra Honningbarna. Tankene mine går til bandkompisene, familien og andre pårørende. Forferdelig trist.

Rebekka B Mæland: <3 Honningbarna <3

Bjørn Eidsvåg: Kondolerer til Anders Askildsen Eikås sin familie og til Honningbarna, hans bortgang er bare totalt meningsløs og uendelig trist.

Maria Solheim: Mine tanker og bønner går i dag til de pårørende til Anders Eikås og Honningbarna. En trist dag for musikknorge.

Lido Lido: Sender love og varme tanker til Honningbarna. Kondolerer så mye..

Marius Lübbe: Kondolerer Honningbarna. Hilsen alle oss i Rumble In Rhodos.

- Mange gode stunder

Bandet "Oslo Ess" skriver i en uttalelse at de ble sjokkert over dødsbudskapet.

— Vi i Oslo Ess og crewet vårt, har hatt mange gode stunder sammen med Anders og resten av den fine gjengen i Honningbarna ute på turnè. Vi ble derfor, som alle andre, sjokkert over å motta den uvirkelige og triste beskjeden i dag morges. Våre tanker går til de nærmeste pårørende, nære venner og Honningbarna., skriver bandet.

- Et entusiastisk band

Asbjørn Slettemark. Foto: TV2

— Først og fremst er dette bare utrolig trist, sier programleder i NRKs musikkprogram Lydverket, Asbjørn Slettemark.Han husker godt den dagen han hadde besøk av det fremmadstormende bandet i studioet i Oslo.

— Det var veldig kult å ha et så entusiastisk og hardtarbeidende band på besøk. Bandet skilte seg definitivt ut fra andre norske band og jeg husker den dagen de var på besøk som en veldig hyggelig dag på jobb, bemerker Slettemark.

For bare to uker siden vant Honningbarna Spellemannpris for sitt kritikkerroste debutalbum «La alarmene gå». Berekvam mener bandets betydning for Kristiansand som musikkby er uvurderlig, og at sørlendingene nå må bruke dagen på å vise hvor høyt de setter bandet, som er kommet i en tøff og vanskelig situasjon.

— Det er jo helt uvirkelig å gå fra å vinne Spellemannspris til dette. Du får vel knapt en større kontrast enn det. Fra høyeste topp til aller dypeste dal på veldig kort tid. Det må være veldig vondt. I dag må Kristiansand virkelig vise hvor mye de verdsetter bandet, oppfordrer han.