Rollene fylles i "Spelet om Kråka"

Ann Ingrid Fuglestveit-Mortensen fortsetter som Kråka. Sharron Roberts blir regissør.

Publisert: Publisert:

DANSK KONGE: I år prøver arrangørene å få en dansk skuespiller til å spille Kong Ragnar Lodbrok. Her er løfter Mikkel Are Olsenlund, som spilte kongen i 2010, den vakre kongsdatteren, den tidligere Kråka, spilt av Ann Ingrid Fuglestveit-Mortensen. Foto: Tore André Baardsen

KRÅKA: Ann Ingrid Fuglestveit-Mortensen skal også i år spille hovedrollen. Her blir Kråka veiledet av sine to ballettfugler Eirin Schou Fævelen og Lone Torvik under forestillingen i 2010. Foto: Tore André Baardsen

  • Kjetil Samuelsen
Denne artikkelen er over åtte år gammel

KRISTIANSAND: I sommer er det igjen klart for "Spelet om Kråka" i Kråkevika i Spangereid. Den tradisjonsrike forestillingen har blitt vist annenhver sommer siden oppstarten i 2000. Frem til og med 2010 var Agder Teater hovedaktør, men de trakk seg da ut.

Roberts regisserer

Nå er det selskapet "Havet bandt sammen", bestående av seks lag og foreninger fra Spangereid, som setter opp spelet. De har jobbet med stykket siden i fjor høst, og nå begynner ting å falle på plass. Sharron Roberts fra Sharrons dansestudio er engasjert som årets regissør, og hun vil får det kunstneriske ansvaret for "Spelet om Kråka" 2012. — Dette er vi veldig fornøyd med. Enhver regissør vil sette sitt eget preg på en oppsetning, og Sharron ser nye muligheter for utvikling av spelet. Hun har en bakgrunn i dans og bevegelse, og det vil nok prege hennes regi , sier prosjektleder Ragnhild Njerve i en pressemelding.

Samme Kråka

De siste årene har Ann Ingrid Fuglestveit-Mortensen hatt hovedrollen som Kråka. Slik blir det også i år.

Vi har fått Ann Ingrid Fuglestveit-Mortensen fra Agder Teater Kilden til å fylle rollen som Kråka. Hun har hatt denne rollen de siste årene, og vi er veldig glade for at hun også i år skal ha den viktige hovedrollen , sier Njerve.

Prosjektlederen kan også opplyse om at rollen som Gammelfargeren er besatt. Julie Rasmussen har fått den rollen.

— Julie er en ung og dyktig skuespiller som også er danser og sanger. Hun er for tiden i Danmark. Vi har store forhåpninger til henne, sier hun.

Trenger lokale skuespillere

Til rollen som Kong Ragnar Lodbrok ønsker Njerve og co og satse nytt og spennede. De jobber derfor med å få en dansk skuespiller i den rollen. I tillegg jobbes det med sponsorer, og planen er å ha det økonomiske på plass i løpet av februar.

Det neste store arbeidet er å få lokale skuespillere til å melde seg. Vi har noen, men trenger mange flere. Nå går vi ut med informasjon lokalt og håper på stor pågang av skuespillere i alle aldre , oppfordrer Njerve.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.