Helene Bøksle hadde valgt Vamps klassiker "Tir n'a Noir" i sjangeren norsk. Foto: Julia Naglestad/NRK

KRISTIANSAND/OSLO: — Det var en takknemlig jente som våknet i dag, sier Helene Bøksle til Fædrelandsvennen, dagen etter at hun røyk ut av NRK-programmet Stjernekamp lørdag kveld.

Fremførelsen av "Tir n'a Noir" og latino-låten "Conga" var ikke nok for seerne, som sendte mandalitten ut av konkurransen.

— Det var med en god følelse jeg sa takk for meg. Det var en avslutning, men samtidig en begynnelse på en ny vei. Jeg har fått erfaringer jeg tar med meg videre, og jeg har fått tilbake troen på at jeg kan klare alt, sier Bøksle.

Helene Bøksle hadde valgt Vamps klassiker "Tir n'a Noir" i sjangeren norsk. Foto: Julia Naglestad/NRK

32-åringen har i konkurransen gjort ting hun ikke trodde var mulig for henne. Hun sammenligner det med å hoppe fra ti-meteren hver lørdag, og har utvidet komfortsonen gjennom deltakelsen i Stjernekamp. Men nå gleder hun seg til mer tid med familien, og sønnen Emil Anker på fire måneder.— Det skal bli deilig å konsentrere seg om bare å være mamma. Samtidig er det snart jul, og jeg skal forberede juleturné. Men jeg skal ta med meg erfaringene fra Stjernekamp inn i juleturneen. Jeg er trygg på meg selv, men har fått en ny inspirasjon som jeg vil dele med folket, sier Bøksle, som holder Silya Nymoen som favoritt blant de gjenværende deltakerne.

— Hun er en entertainer, og har det lille ekstra, mener Bøksle.