— «De Fire Årstidene» er et danseshow med elementer fra musikal, streetstyle, jazz, moderne flamingo og mye mer. Vi er til sammen 200 stykker på scenen i dag og alderen på utøverne varierer fra 5 til 40 år. Men mesteparten er ungdommer i alderen 10 til 20, forteller Sharron Roberts, sjef for Sharrons Dansestudio og ansvarlig for forestillingen.

Showet var delt opp i fire forskjellige deler, som representerte hver sin årstid.

Sharron Roberts startet dansestudioet sitt i 1993. Siden den gang har snøballen rullet. I dag har studioet 600 elever og flere av forestillingene i Kilden har vært utsolgt. Foto: Thomas Hegna

— Vi startet showet rolig med høstpartiet, som inneholder musikalelementer. Senere ble det både vinter, vår og en sprudlende sommerdel.Roberts startet sitt eget dansestudio i Kristiansand på starten av 1990-tallet. Hvert år har studioet en elevforestilling i Kilden.

— Jeg startet dansestudioet i Kristiansand i 1993. Det gikk faktisk helt problemfritt fra første stund, og etter noen måneder hadde jeg 100 elever. I dag har jeg rundt 600 dyktige elever, som virkelig vil følge drømmene sine og lære dansekunsten, forteller Roberts.

Øvd siden juletider

En av hovedrollene i forestillingen spilles av Nina Gran-Kvaase (11).

Nina Gran-Kvaase (11) og Fia Søfting (14) var spente før premieren tirsdag. Foto: Thomas Hegna

Hun stilte opp på scenen med både dans og sang.

— Vi har øvd ganske jevnt siden juletider, så jeg tror dette skal gå veldig bra. Det er utrolig gøy å få lov til å spille en av hovedrollene, forteller Kvaase.

Fia Søfting (14) briljerte med sparkesykkel på scenen.

— Vi har spesialisert oss på sanger fra musikalen «Mathilda» og et helt spesielt dansenummer med sparkesykler. Det blir utrolig gøy å vise fram.

Fra musikal til breakdance

Årets danseshow er variert, med flere moderne elementer innenfor dans.

Enohlay Tim (t.v) og Felix Leander Bergram Gupta varmer opp før tirsdagens premiereshow i Kilden. Foto: Thomas Hegna

En av de yngste utøverne som representerte «urban streetstyle» og breakdance, var Enohlay Tim (6). Unggutten var ikke nervøs før tirsdagens store premierekveld i multisalen i Kilden.

— Jeg har danset i over to år, så jeg er ikke så nervøs for showet i dag. Det kuleste trikset jeg kan innenfor breakdance må være «windmill». Jeg skal også ta baklengs salto i dag, forteller den unge akrobaten før forestillingen.

Med seg på scenen hadde han kompisen Felix Leander Bergram Gupta (6). Han var heller ikke nervøs før årets elevforestilling.

— Det er ikke skummelt i det hele tatt. Vi har øvd litt hver uke nå, så vi føler at vi kan det vi skal, sier Gupta.

Utsolgt premiereshow

Det var ingen ledige seter i multisalen på Kilden tirsdag, noe Roberts er godt fornøyd med.

— Det er jo en utrolig fin følelse at det er helt utsolgt her i dag. Det var det også før jul da vi viste «Nøtteknekkeren» med hele 600 elever på scenen. Det er jo utrolig motiverende for de unge, når de ser at folk virkelig bryr seg om forestillingene våre, forteller en storfornøyd Roberts.

Også utøverne synes det er stas når publikum støtter opp og viser interesse.

— Er det virkelig utsolgt denne gangen også? Det er jo bare kjempekult, sier Kvaase.