— Van der Hagen er i intervjuprosessen med Askildsen, og de har vel kommet fram til 50-tallet. Det blir en biografi i samme stil som boka om Solstad, så det blir om livet til Askildsen, ikke bare forfatterskapet. Vi får vite mer enn vi visste fra før, sier forlagssjef Geir Berdahl i Forlaget Oktober.

Alf van der Hagen skal skrive biografien. Forfatteren er her fotografert ved fjorårets utdeling av Kritikerprisen, hvor van der Hagen vant prisen for beste sakprosabok etter biografien om Dag Solstad. Foto: Junge, Heiko

Kjell Askildsen ble født i Mandal 30. september 1929. I anledning hans 85-årsdag til høsten, gir Oktober ut en biografi om forfatteren. Forfatter blir Alf van der Hagen, som skrev biografien «Dag Solstad. Uskrevne memoarer» i fjor og ble belønnet med Kritikerprisen for beste sakprosabok.— Boka om Askildsen blir en fyldig og fin biografi om et liv som er annerledes enn det folk kanskje tror. Han har levd et spennende liv til nå, sier Berdahl.

Askildsen regnes som en av de største prosaforfatterne i norsk etterkrigslitteratur, og har blant annet fått Kritikerprisen to ganger, samt Aschehougprisen, Doblougprisen og Brages hederspris. Novellesamlingene «Thomas F's siste nedtegnelser til almenheten» og «Ingenting for ingenting» er blant Askildsens mest kjente. Bøkene hans er oversatt til over 20 språk, blant annet engelsk, tysk, fransk og italiensk.