Soundgarden var sammen med Nirvana, Alice in Chains og Pearl Jam et av de fire store bandene fra grønsjbølgen tidlig på 90-tallet. Etter flere gigantiske suksessutgivelser satte interne stridigheter mellom gitarist Kim Thayil, bassist Ben Sheperd, trommeslager Matt Cameron og vokalist Chris Cornell en stopper for bandet i 1997. Solo

Matt Cameron har siden oppløsningen blitt med i Pearl Jam, mens Ben Sheperd har spilt med blant andre Mark Lanagan. Chris Cornell har hatt vekslende suksess som frontfigur i supergruppen Audioslave og som soloartist. Den siste soloutgivelsen hans, «Scream», har imidlertid floppet totalt og blitt møtt med til dels hatske kritikker fra verdens musikkpresse.

Tilbake

Soundgarden-fans har muligens grunn til å håpe på en gjenforening etter gårsdagens hendelse i Seattle. Ifølge Rolling Stone Magazine var Tom Morellos «Justice Tour» på besøk i byen, og Wayne Kramer, Morello, og Mudhoneys Mark Arm slo seg sammen for å framføre «Kick out the jams». I løpet av sangen dukket også Kim Thayil opp på scenen. Etter sangen annonserte Tom Morello at Kim Thayil, Ben Shepherd, Matt Cameron og TADs Tad Doyle skulle entre scenen under navnet Tadgarden. Ifølge magasinet har de tre ikke spilt sammen siden 1997. De spilte «Nothing to Say», «Spoonman» og «Hunted Down».

Stereogum.com rapporterte at Tad Doyle selvsagt ikke forsøkte å etterligne Chris Cornells stemmebruk, men at bandet låt minst like bra som i storhetstiden.

Avvist

Chris Cornell har flere ganger avvist at han er interessert i en gjenforening av Soundgarden, men uttalte blant annet til Starpulse at han kunne tenke seg å gi ut en samling av uutgitte sanger fra bandets historie.

Her er Tadgardens versjon av Soundgardens «Spoonman»:

Sammen med Tad Doyle spilte tre av disse sammen for første gang siden 1997 i går.