— Vi har i dag fått mange henvendelser fra privatpersoner og bedrifter som vil overta kravet fra Quartfestivalen. Oslo Live er en av disse, og de har nå betalt Quart og en annen leverandør det de har utestående. Vår advokat anser derfor forholdet til dem som avsluttet, sier festivalsjef Morten Sandberg i Hovefestivalen.

— Betyr det at den frivillige akkorden er i orden?

— Vi går nøye gjennom alt sammen nå, og det ser ut som vi kan få avsluttet akkorden i morgen, sier Sandberg.

Festivalsjef Gaute Haaversen-Westhassel i Oslo Live bekrefter at betalingen nå er utført.

— Fakturaen er betalt via nettbank. Jeg regner med at pengene er på kontoen til de to kreditorene i morgen, sier Haaversen-Westhassel til fvn.no.

Må betale innen 16. desember

Hovefestivalen skyldte Quart om lag 16.000 kroner for lån av utstyr til årets Hovefestival.

Festivalen er avhengig av at alle leverandørene sier ja til en akkord for å unngå konkurs. Selv om ett viktig hinder nå ser ut til å være ryddet av veien er det mye arbeid som gjenstår. Festivalen er begjært konkurs av skattemyndighetene, og må gjøre opp for seg før 16. desember, dagen konkursbegjæringen er berammet til behandling i Aust-Agder tingrett.

- Ønsket å strekke ut en hånd

Hovefestivalen skal ha fått tilsendt kopier som viser at betalingen er gjennomført. Oslo Live har også betalt regningen til en annen leverandør som ikke har godtatt frivillig akkord.

— Vi ønsket å strekke ut en hånd, og stille opp for de som gjør noe bra. Vi er en fersk festival, og Hove er en innholdsleverandør som vi setter pris på, sier Haaversen-Westhassel.

- Må spille med åpne kort

Quart-investor Truls William Eriksen hadde onsdag kveld ikke fått beskjed om at regningen var betalt.

— Er den det så er jo det flott. Hvis en slik intervensjon formelt sett er gyldig regner jeg med at saken avsluttet også fra vår side. Vi ønsket å få poengtert vårt syn, og det har vi gjort, sier Eriksen til fvn.no.

Eriksen mener at Hovefestivalen utvilsomt har opptrådt uryddig i akkordprosessen.

— Tidlig i prosessen fikk vi beskjed om at vi var den eneste som ikke hadde godtatt akkorden. Det var ikke tilfelle, og vi ønsket å synliggjøre at prosessen har vært uryddig, og ødeleggende for tilliten. Saken stikker ikke noe dypere enn at vi mener de må spille med åpne kort, sier Eriksen.