Norske Audun Carlsen (29) ble for tredje dag på rad grundig utspurt om hendelsene i januar og april i fjor, med Culture Club-stjernen Boy George (George O'Dowd) som tilskuer bak en glassvegg.

– Det er det ene og alene forsvaret som kan svare på. Jeg kan ikke kalle inn O'Dowd som vitne, svarer aktor Heather Norton på vårt spørsmål om når den saksøkte vil gå i vitneboksen.

Usikkert

Ettersom George O'Dowds forsvarer Adrian Waterman har brukt nesten to hele dager på å gjøre det han kan for å ødelegge Audun Carlsens troverdighet, er det ikke sikkert han kommer til å kalle inn O'Dowd som vitne og dermed risikere krysseksaminering fra påtalemyndigheten.

Audun Carlsen hevder han ble lenket fast i George O'Dowds leilighet i Øst-London i april i fjor etter et modelloppdrag, og slått med en kjetting før han klarte å rømme i bare undertøyet.

– Du ville ha på håndjern

Forsvareren Adrian Waterman påsto at Carlsen selv hadde bedt om å få på seg håndjern, noe nordmannen protesterte mot.

– Han (George O'Dowd) spurte om jeg kunne ta dem på, men jeg ville ikke bli lenket fast. Jeg ville kontrollere det, sa Carlsen, som også forklarte at han hadde surret en lenke over håndleddene for at det på bildene skulle se ut som han var fastbundet.

Video vist

Retten fikk se tre foto av Audun Carlsen tatt av George O'Dowd og en 22 sekunders lang videosnutt som var innspilt natten da angrepet angivelig skal ha skjedd.

O'Dowds forvarer påsto videre at skadene Audun Carlsen hadde dagen han anmeldte forholdet, var påført under fotoseansen, som involverte en del utstyr av varierende slag.

– Kom igjen. Jeg skader ikke meg selv, sa Carlsen oppgitt.

– Du har lagt til detaljer, løyet, solgt historien til pressen og du har tenkt til å selge historien igjen, hevdet forsvareren og siktet til det at Se og Hør skal ha betalt Carlsen nærmere 60.000 kroner for historien. Intervjuet med engelske The Sun sto på trykk to dager etter hendelsen.

– Ville jeg utsette meg selv for alt dette for noen tusen pund? Kanskje det har vært noen misforståelser på små detaljer, men jeg har ikke løyet, fastholdt Carlsen.

Tyveri?

Forsvaret hevder at det er sentralt i saken om Audun Carlsen har stjålet fotografier fra George O'Dowds datamaskin under det første møtet mellom de to i januar 2007, samt tuklet med O'Dowds maskin under det andre møtet sent 27. april og morgenen 28. april 2007. Påtalemyndigheten på sin side mener det koker ned til hva som faktisk skjedde under det siste møtet. Her vil det etter alt å dømme stå ord mot ord mellom de to involverte.

Det var satt av fem dager til saken i Snaresbrook Crown Court i London, men saken kan trekke ut lenger enn det.

Audun Carlsen fotografert da han forlot retten mandag. Han forklarte seg hele tirsdag og store deler av onsdagen også. Foto: Reuters/Scanpix
Foto: Reuters/Scanpix