OSLO/VENNESLA: Renate Aasen og Irlin Finsådal fra Vennesla røk begge ut av konkurransen «Norske Talenter» i kveld. Til finalen gikk konkurrentene Nora Foss Al-Jabri og Frikar.

Renate, som stilte opp med en spesiallaget kjole laget av sin tante, klarte ikke å overbevise dommere eller seere om at hun fortjente en plass i finalen.

Før kveldens opptreden av hun litt spent, og var slett ikke sikker på å gå videre.

— Jeg gleder meg nesten bare, men er selvfølgelig litt spent. Vi har hatt det veldig gøy her inne. De andre deltagerne er veldig hyggelige, sa talentet til fvn.no tidligere i dag.

Renate sang Celine Dions "All by myself", mens Irlin Finsådal (17) deltok med dans. Renate og Irlin har begge vokst opp i Vennesla, og har tidligere jobbet sammen.

- Helt fantastisk

Nora Foss Al-Jabri sang «Gabriellas sang» fra den svenske filmen «Så som i himmelen», og vant seeravstemningen. 12-åringen drømmer om å stå på Broadway, og med nivået på skryten fra dommerne ser det ut til at drømmen ikke nødvendigvis kommer til å bli værende en drøm.

— Hvor gammel er du egentlig? Det er lett å glemme alderen din. Når man lukker øynene og hører på stemmen din, virker du mye eldre. Det er en bragd som er helt fantastisk, sa en entusiastisk Jan Fredrik Karlsen.

— Til å være så ung, vet jeg ikke hvor du tar det fra, men alt tyder på at du har noe på en scene å gjøre, fortalte Mia Gundersen.

Hallingdans

Dommerne valgte å sende Frikar videre til finalen foran Yasmin Breistein. De fem danserne i Frikar bød blant annet på moderne hallingdans. Det var halsbrekkende krumspring og selvsagt den obligatoriske nedsparkingen av hatt fra stake. Slikt blir imponerende når hatten henger fire meter over bakken.

Dommerne var godt fornøyd med Frikar.

— Det var en skikkelig stilig musikalsk kombinasjon. Dere viser stor fremgang. Jeg ser at de som pustet og peset litt ekstra sist, har kommet i bedre form. Jeg likte dette kjempegodt, sa Mia Gundersen etter opptredenen.

Farlig

Yasmin Breistein og hennes gymnastikkhjul fikk Jan Fredrik Karlsen til å svette av skrekk. Kanskje ikke så rart. Hun viste en kropsbeherskelse utenom det vanlige, og en del av momentene virket såpass farlige at det er et lite mirakel at ikke tenner, knær og armer har fått varige mén.

— Det var utrolig fint å se på. Du har en kontroll på tyngdekraften som er imponerende, sa Thomas Giertsen.

— Jeg ble imponert sist, men da manglet det en underholdningsdel. Denne gangen har du laget noe ut av det som var gøy å se på, la Mia Gundersen til.

Kraftfullt

Renate Aasen framførte «All by myself» av Celine Dion. Hun gav en kraftfull vokalprestasjon, men dommerne var ikke helt fornøyd.

— Du synger en krevende låt. De høye tonene holder du utmerket, men ikke gjør så mye ut av versene, sa Jan Fredrik Karlsen.

— Du klarer ikke helt å kombinere de høye og lave partiene, var beskjeden fra Mia Gundersen.

Jackson

Irlin Finsådal var nå som sist sterkt inspirert av Michael Jackson. Vennesla-jenta gav Jan Fredrik Karlsen gåsehud i den innledende runden, men selv en moonwalk på knærne var ikke nok til å imponere dommeren denne gangen.

— Jeg lot meg begeistre sterkt sist. Nå ble jeg litt skuffet. Du valgte å ikke være utadvendt. Jeg fikk litt hobbyfølelse.

Mia Gundersen var mer positiv.

— Teknikken din er meget bra. Du holder høy klasse. Jeg syns du er imponerende, men du kan bli råere med utrykkene dine.

Turn

Åtte år gamle Vilde Håkansson turnet og danset på scenen. Den unge jenta får nok de fleste til å føle seg som stive trestokker.

— Du er helt fantastisk myk. Det er imponerende å se på. Når du treffer på rytmen i musikken blir det aller best, sa Thomas Giertsen etter opptredenen.

Betong

Betongknuserne Narve og Christoffer Læret viste rå styrke på scenen. Ikke alle fedre ville turt å bruke et samuraisverd centimeter fra sin egen sønns mageparti, men med mange timers trening gikk dette veldig bra. Sønnen så faktisk ut som om faren viftet med en smørkniv.

— Det var utrolig rått og tøft. Også er det litt koselig at dere har øvd på litt rollespill hjemme i stua. Det var spektakulært, var dommen fra Thomas Giertsen.

Håvard Sand og Boje Hoseth gikk enda lenger enn betongknuserne i sin våpenbruk. En motorsag førte til et blodig trylleshow på scenen.

— Jeg sitter her å funderer på hva dere holder på med. Det er underfundig og morbid, men noe jeg liker å se på. Jeg er imponert, sa Mia Gundersen.

Nå gjenstår to semifinaler før finalen den 9. mai.

Disse har gått videre så langt:

Nora Foss Al-Jabri (sang)

Frikar (dansegruppe)

Celina Hristov (sang)

Madeleine Christensen (sang)

Duolva Duottar (rap-gruppe)

Vegard F. Dommersnes (rockering)