Den fargerike amerikanske artisten Lady Gaga er en av de mange artistene som nå slipper til på det tradisjonsrike arrangementet Royal Variety Performance i desember. Arrangementet har røtter helt tilbake til begynnelsen av forrige århundre, og inntektene fra den tv-sendte gallakonserten går til Entertainment Artistes' Benevolent Fund, der Dronning Elizabeth er beskytter.

Turné Lady Gaga, eller Stefani Joanne Angelina Germanotta som hun egentlig heter, er for tiden på turné i USA, og det fortsetter hun med ut året. Ifølge hennes offisielle nettside skal hun gyve løs på det britiske konsertpublikummet i februar og mars neste år.

Artist Ifølge BBC får Lady Gaga følge av artister som Bette Midler, Michael Buble, Lulu, Mika og Miley Cyrus på arrangementet. Vinnerne av talentshowet «Britain's Got Talent», dansegruppen Diversity, slipper også til. Konserten finner sted i operahuset i Blackpool 7. desember, og ledes av Peter Kay. Det er første gang siden 1955 at dette arrangementet arrangeres i Blackpool.