ROSKILDE: Bagasjen til en 32-årige nordmann førte søndag til full bombeutrykning til Roskilde-festivalen i Danmark. Søndag ved 12-tiden ble det funnet en «bombelignende gjenstand» ved den midlertidige togstasjon på festivalplassen, skriver Aftenposten.

Pakken inneholdt rør og ledninger, og etter nærmere undersøkelser valgte politiet å stanse togtrafikken mellom Roskilde by og festivalområdet, samt evakuere mennesker innenfor 200 meters radius.

Sprengte pakken

Det førte til at alle som skulle denne strekningen måtte ta buss, og det oppsto derfor lange køer.

— Vi hadde ikke regnet med en slik situasjon, og vi vasser ikke akkurat i busser, så i første omgang må gjestene prøve å komme seg ut til festivalen på egenhånd, sa DSBs pressevakt til Jyllandsposten søndag.

Militærets bombeeksperter ankom senere stedet, og roboten «Rullemarie» sjekket pakken.

Politiet tok imidlertid ingen sjanser, og sprengte pakken i luften rundt klokken 14 samme dag.

Hjemmelaget laserutstyr

Nå viser det seg at det var bagasjen til en 32 år gammel mann fra Oslo som førte til søndagens kaos, melder avisen Berlingske.dk.

Tirsdag gikk nordmannen til politiet for å melde fra om at han var frastjålet en eske. Der kom det raskt fram at bombeeksperter allerede hadde sprengt pakken i luften.

32-åringen forklarte at esken endte opp i en annen buss enn den han selv tok fra Oslo.

— Det er snakk om et tilfelle der han har slept med seg noe hjemmelaget laserutstyr fra Norge. Det var en annen mann som tok det med seg inn på festivalområdet, sier kriminalassistent Carsten Andersen ved politiet i Roskilde til Ibyen.dk.

Oslomannen beklaget det hele, og kan trygt nyte resten av festivalen.

— Nordmannen har ikke gjort noe galt, sier Andersen, som opplyser at esken besto av masse ledninger.