«Kodenavn Hunter» har tv-premiere torsdag kveld. I seks episoder fremover skal vi følge skuespillere som Mads Ousdal, Ane Dahl Torp, Kristoffer Joner og Jan Sælid inn i et internasjonalt kriminelt nettverk som bringer handlingen ut av landet og til Spania, Sverige og Danmark.

Filmens regissør og manusforfatter, Jarl Emsell Larsen, er opptatt av at det skal være troverdig.

– De kriminelle er i arbeid hele tiden. Da jeg skrev frigjøringsscenen i den første episoden, trodde jeg at jeg tok veldig i. Fjorten dager etter at jeg leverte episoden, kom NOKAS-ranet, sier han til NTB.

«Hunter 2»

Larsen er mannen bak TV-serien «Svarte penger, hvite løgner» som han fikk Rivertonprisen for i 2004 sammen med Ulf Breistrand.

Nå har han gjort jobben selv, og NRK må ha likt resultatet. Det blir nemlig en «Hunter 2» med nye seks episoder om politiets spesialetterforskningsgruppe à la Catch, hver til en prislapp av rundt 5 millioner kroner. Det tilsier en samlet sum på rundt 60 millioner kroner for 12 episoder. Serien vil også bli gitt ut på DVD.

– Jeg begynner opptakene av «Hunter 2» i mai. Den har jeg holdt på med det siste året parallelt med etterarbeidet av denne første sesongen. Det var ikke planlagt på forhånd. Egentlig skulle det bli en avsluttende serie, men det var et ønske fra NRK å lage mer. Jeg fikk et tilbud jeg ikke kunne si nei til, sier han og smiler.

Jarl Emsell Larsen er opptatt av å underholde, det er tross alt en dramatisert TV-serie, men han har mer på hjertet enn det.

– Vi har et dilemma i dag som går på rettssikkerhet og trygghet. Den nye loven om vitnebeskyttelse tilsier at du kan vitne anonymt og få ny identitet, men det er jo en straff i seg selv bare fordi man har vært vitne til en kriminell handling. Det synes jeg er viktig å diskutere, sier han til NTB.