Rapgruppa Side Brok frå Hovdebygda i Ørsta har ikke latt høre nevneverdig fra seg det siste året. Det har gått tre år siden forrige plate, men nå gir de gass på nytt. Albumet «Ekte Men» blir å finne i butikker den 11. mai, og dokumentarfilmen «Heimegutar» har verdenspremiere som åpningsfilm under den Norske Dokumentarfilmfestivalen 22. april. Filmen følger gjengens opp— og nedturer fra 2003 fram til i dag.

Utsatt

Albumutgivelsen ble utsatt i to uker etter at Side Brok skrev under en distribusjonsavtale med Sony Music. «Me er særs nøgde med å få med Sony Music på laget! Ekte distribusjon for «Ekte Menn», melder bandet selv i en pressemelding. Selvsagt på nynorsk. Nynorskbruken var blant det som fikk norsk musikkbransje til å klø seg i hodet da de slo igjennom. Som vaskeseddelen på den kommende dokumentaren oppsummerer: «Publikum elska dei, men var hip-hop frå Hovdebygda spøk eller alvor?».

Heder

De ble nominert til Spellemannspris, vunnert Urørt, og fått prisen som Årets nynorskbrukar fra Nynorsk kultursentrum. Den kommende dokumentarfilmen beskrives også som intet mindre en «eit portrett av eit unikt hip-hop univers med fjell, fjord, råning, sprit, humor og ironi, men også ekte kjensler og djup hip-hop-filosofi».

Her er en smaksprøve: