Brad Pitts neste utkårede på filmlerretet heter Natalie Portman. Hollywood-stjernene skal spille sammen i en romantisk komedie med en tittel som må være blant de lengste noensinne:

«Important Artifacts and Personal Property from the Collection of Lenore Doolan and Harold Morris, Including Books, Street Fashion, and Jewelry.»

Basert på bok

Filmen skal baseres på en fersk bok av Leanne Shapton med samme navn. Filmstudioet Paramount sikret seg rettighetene etter en budrunde denne uken. Filmen skal lages i samarbeid med skuespillernes egne produksjonsselskaper — Pitts «Plan B» og Portmans «Handsomecharlie Films».

På norsk blir tittelen noe i retning av «Viktige gjenstander og personlige eiendeler fra samlingen til Lenore Doolan og Harold Morris, inkludert bøker, moteklær og smykker».

Dette blir noe mindre kryptisk når man vet at boken er laget som en slags auksjonskatalog, med 325 fotografier og beskrivelser av gjenstander som beskriver opp- og nedturer i et fire år langt kjærlighetsforhold mellom Hal Morris, en fotograf i 40-årene og Leonore Doolan, en matskribent i New York Times i 20-årene. Forfatter Leanne Shapton jobber selv som illustratør i samme avis, skriver bransjebladet Variety.

Tarantino-comeback

Det er uvisst når innspillingen begynner, men både Pitt og Portman har nok å henge fingrene i mens de venter. Brad Pitt er snart aktuell med Quentin Tarantino-filmen «Inglorious Basterds», som har norgespremiere 21. august. Så Terrence Malicks«The tree of life», før det ventes at han også blir med i Steven Soderberghs nye prosjekt «Moneyball». Blant annet.

Natalie Portman, kjent fra blant annet «V for Vendetta» og «Star Wars», blir i år å se i det Jim Sheridan-regisserte dramaet «Brothers».

Foto: AP / AFP