– Dersom de hadde brukt like mye tid på gitarøving som på å lære å trykke på knapper på videospill hadde de vært skikkelig flinke nå, sier Pink Floyd-trommis Nick Mason om barna sine til BBC.

Musikkspill som «Guitar Hero», «Singstar» og «Rock Band» har tatt store deler av verden med storm, og disse sikrer nå artistene og selskapene nye inntjeningsmuligheter. De ulike spillene har samarbeidet med artister som Aerosmith, Metallica og AC/DC, og i morgen, 09.09.09, er det duket for lanseringen av «The Beatles: Rock Band». I spillet kan du selv traktere intrumentene til de fire heltene.

Spill

Ifølge Rolling Stone Magazine var Paul McCartney og Ringo Starr selv svært begeistret for spillet da de var med på presentasjonen tidligere i år.

– Spillet er bra, grafikken er god og vi ser flotte ut, flirte Ringo under presentasjonen.

George Harrisons sønn, Dhani, var mannen som greide å overtale McCartney, Starr og John Lennons enke Yoko Ono til å støtte prosjektet.

– The game blows my mind. Det er uendelig mye bedre enn «Rock Band 2», uttalte han til Blender.com tidligere i år.

Til spillet blir det også laget spesialutgaver av instrumentene slik at du kan agere Paul McCartney med en plastutgave av hans velkjente Hofner-bass eller leke Lennon med en modell av hans Rickenbacker.

Kritisk

Den tidligere bassisten i The Rolling Stones, Bill Wyman, er i likhet med Mason bekymret for at slike musikkspill vil holde ungdommer borte fra ekte instrumenter.

– Det oppfordrer barn til å la være å lære. Det er problemet, uttaler han til BBC .

Han mener at spillene fører til at stadig færre mennesker dedikerer seg til å virkelig sette seg ned for å lære et instrument.

Mason er imidlertid ikke fremmed for at Pink Floyds musikk etter hvert vil bli å finne på slike videospill.

– Vi ville vurdert det. Jeg tror at de fleste ser etter nye måter å selge musikk på ettersom det nesten ikke selges plater lenger, sier han.