KRISTIANSAND: Konserten arrangeres i forbindelse med Kreftforeningens landsomfattende innsamlingsaksjon Krafttak mot kreft i uke 10. Artistene som spiller stiller opp gratis som støtte til Kreftforeningen. Konserten vil også være gratis for alle publikummere.

— Selvfølgelig vil jeg være med på dette. Hvem ville si nei til det? De fleste av oss har jo erfaring med sykdommen. Selv hadde jeg en morfar som ble kreftsyk, sier Faber til fvn.no.

Åpnet rom for kreftsyke barn

Han er blant artistene som operer som såkalte "ambassdører" for Kreftforeningen, og Faber har også tidligere stilt opp på liknende arrangementer.

— Jeg spilte under åpningen av et eget rom for kreftsyke barn på sykehuset i Oslo. Det er flott å kunne stille opp på ting som dette, sier han.

Stjernespekket konsert

For tiden er sørlandsartisen travelt opptatt med snømåking, men han håper værforholdene vil bedre seg noe før konserten 5. mars.

— Ja, jeg husker fjorårets konsert. Det var fryktelig kaldt. Men det er vel meldt litt mildere vær fremover, så vi får satse på at ikke publikum fryser i hjel, humrer han.

Pengene fra årets Krafttak mot kreft skal gå til rehabilitering av kreftpasienter.

Kreftforeningen har inngått et samarbeid med P4 om Krafttak mot kreft og dette innebærer at det i 2007 arrangeres konsertturneen ”Vinterlyd” i seks store byer i uke 10. I tillegg til Erik Faber stiller også Tone Damli Aaberge, Mira Craig og Christel Alsos opp på Øvre Torv når "Vinterlyd" arrangeres.