Hathaways utseende har sørget for at hun nå er Lancômes ansikt utad. Hun har imidlertid ikke alltid vært så sikker på seg selv.

– Det er et stort press på unge jenter i oppveksten. Du har bare lyst å være sukkersøtpen. Og noen ganger tenker du: «Åh, kanskje jeg kunne forandre noe på meg selv for å passe inn i den formen», røper Hathaway i et intervju med The Independent.

Problemer

Hun falt imidlertid ikke for fristelsen.

– Da jeg vokste opp ville jeg fikse på nesa. Nå er det den nesa som lar meg forandre utseendet mitt. Jeg kan være glamorøs som Agent 99, og deretter se røff ut som narkotikamisbruker for Jonathan Demme. Ansiktet ditt må ha karakter når du er skuespiller. Ellers er du bare et ansikt, sier hun.

Hathaway slo igjennom i tv-serien «Get Real», ble internasjonalt kjent i «The Princess Diaries» før hun brøt med det famiievennlige imaget og fikk seg roller i «Havoc» og «Brokeback Mountain».

Get Smart

Hathaway er for tiden på veien for å promotere agentparodifilmen «Get Smart». Den har premiere her til lands femte september og handler om Maxwell Smart, en gluping som kan analysere spionvirksomhet i trøttende detalj. Problemene oppstår når han må ut i den farlige felten og redde verden. Da får han seg en overraskende kvinnelig partner, i Anne Hathaways skikkelse. Filmen er basert på tv-serien med samme navn som gikk på amerikanske skjermer mellom 1965 og 1970. Personlig

Hathaway havnet i sladderpressens søkelys da kjæresten hennes, den italiensk-amerikanske Raffaello Follieri, ble arrestert for en forretningsvirksomhet som var et godt stykke på feil side av loven. Hathaway ble tvunget til å dumpe ham. Hun innrømmer at det er spesielt å promotere en ny film når privatlivet er i en opprivende fase.

– Jeg er bare en person som lever livet sitt. Jeg tar ikke alt så alvorlig for å være ærlig, sier hun.