Platekompaniet tar opp konkurransen med MySpace og NRK Urørt, og lanserer Juba. Det betyr at du kan selge musikken din gjennom Platekompaniet — uten å ha gitt ut plate. De åpner nemlig for salg av usignerte band og artister.

Og du som ikke har noe musikk å gi ut, får en ekstra god mulighet til å oppdage nye skatter i underskogen av norsk musikk.

Juba er navnet på tjenesten som gir usignerte band og artister muligheten til å selge sine låter digitalt hos Platekompaniet. I samarbeid med Artspages (digital leverandør) får disse artistene nå mulighet til å tjene penger på salg av musikk i Platekompaniet og Telenors MP3-butikker, skriver Musikknyheter.no. Musikken vil også bli tilgjengelig i streamingtjenesten Wimp.

I første omgang blir det nå mulighet for artister å registrere seg på Platekompaniets nettsider. Platekompaniet håper at artister i alle musikksjangre ønsker å benytte seg av tjenesten, som dermed blir Norges første kommersielle alternativ til NRK Urørt og MySpace.

– Unik mulighet

– Vi ser på dette som en unik mulighet for usignerte artister til å markedsføre seg selv og dermed komme videre med musikken sin, sier Sveinung Rindal, leder for Platekompaniets MP3-butikk til Musikknyheter.no.

Han legger til:

– Ved hjelp av Facebook, Myspace og andre sosiale medier har vi stor tro på at artistene kan tjene penger på musikken, og kanskje bli oppdaget av musikkpressen og plateselskaper.

Inn på listenene?

Over nyttår åpner Juba-butikken som en del av Platekompaniet og Telenors eksisterende MP3-butikk. Der vil kunder få tips om nye band og artister, og kanskje oppdage noe nytt før resten av verden. Platekompaniet fortsetter derfor sin tradisjon med å trekke fram anbefalt musikk fra disse artistene. De vurderer og å la Juba-artister få oppmerksomhet på hovedsidene sine.

– Vi satser høyt på å få inn en Juba-artist på VG-lista i løpet av 2010, og her har artistene alle muligheter til å bidra selv, sier Sveinung Rindal.

Registrer deg

Artistene får betalt for sine salg, og får kvartalsvise salgsrapporter som viser hva de har solgt. Opphavsmannens rettigheter er dekket av TONO/NCB. JUBA er ikke et plateselskap, og artistene står helt fritt til å trekke musikken sin ut av butikken når de måtte ønske det, opplyser Platekompaniet.

Og er du interessert? Da kan du registrere deg her.