Scarlett Johansson er mest kjent som skuespiller, men i fjor ga hun ut debutalbumet «Anywhere I lay my head» til varierende kritikker.

Debutalbumet hennes besto blant annet av ti Tom Waits-coverlåter, men hennes neste musikalske prosjekt er en smule annerledes. Så langt tilbake som i 2006 ble hun kontaktet av singersongwriteren Pete Yorn og forespurt om å sy sammen et album med duetter. Yorn ønsket å lage en plate i samme ånd som det franske Serge Gainsbourg skapte sammen med Brigitte Bardot på 60-tallet.

Album

Johansson tente på ideen.

– Det hørtes ut som et interessant lite eventyr. Ideen om to mennesker som setter ord på forholdet sitt gjennom duetter, forklarer Johansson i pressemeldingen fra plateselskapet.

Platen ble innspilt i produsent Sunny Levines garasje i 2006 og musikken har ikke sett dagens lys før nå nylig. Førstesinglen «Relater» ble sluppet i begynnelsen av august, og hele albumet som har fått navnet «Break Up», legges ut for salg i dag, 2. september. «Relator» kan sjekkes ut på Spotify.

Spennende

Yorn platedebuterte med den kritikerroste «musicforthemorningafter» i 2001, og har siden gitt ut tre plater. Det var lenge usikkert om samarbeidet med Johansson ville se dagens lys. Yorn holdt platen for seg selv og spilte ikke musikken for noen før i fjor. Tilbakemeldingene fra de som til slutt fikk høre den var så gode at Yorn lot seg overbevise til å forsøke å få det gitt ut.

– Jeg tenkte alltid på det som bare et lite prosjekt mellom venner. Jeg har elsket platen siden jeg hørte det ferdige resultatet, forklarer Johansson.

Albumet inneholder åtte sanger skrevet av Yorn og en coverversjon av Chris Bells «I am the Cosmos».

Johansson fortsetter også å gjøre seg bemerket på det hvite lerretet. I april neste år får vi se henne i rollen som den russiske superspionen Natasha Romanova, bedre kjent som Black Widow, i «Iron-Man 2».