— Hva jeg tenker? Ho ho, det vil du ikke vite! Jeg har aldri vært så spent i hele mitt liv, sier skuespiller Ørjan Gamst før morgendagens avreise til Sundance-festivalen i USA. For nå herjer zombiefeberen på den berømte festivalen.

Hausses opp i media

TV2 melder at samtlige fire visninger av «Død snø» er solgt ut, men at enkelte billetter går for en høyere pris på nettauksjonsstedet ebay. Med sine nazizombier har filmen fått stor oppmerksomhet utover landegrensene.

Flere blogger anbefaler filmen, og anerkjente Los Angeles Times har filmen som en av 15 filmer du må se på årets Sundance-festival.

Filmagasinet Empire trekker også fram den norske grøsserkomedien som et høydepunkt blant festivalens 118 langfilmer. Ørjan Gamst er overveldet.

- Sykt bra hype

— Det er helt fantastisk, jeg hadde aldri forventet dette. Vi visste at vi hadde noe gøy på gang, men at filmen skal bli så godt mottatt er over all forventning, jubler Gamst.

— Vi har fått en helt sykt bra hype.

Ørjan Gamst reiser nedover sammen med regissør Tommy Wirkola, skuespillerne Stig Frode Henriksen, Jeppe Beck Laursen, Evy Kasseth Røsten og Vegar Hole, i tillegg til flere i crewet.

Går for zombiefest

Gjengen håper å lokke til seg kjendiser med en gedigen zombiefest på festivalen. Blant kjendisene som kommer på Sundance er Richard Gere, Kevin Bacon, Denise Richards og Jim Carrey.

— Å dulte borti Jim Carrey hadde ikke vært å forakte, ler Ørjan Gamst som avslører litt av reisebagasjen.

— Det blir nok noen småstunt. Vi tar med noen zombiedrakter.

Skuespilleren har følgende forklaring på hvorfor «Død snø» har fått slik oppmerksomhet.

Zombier i dagslys

— Dette er noe nytt for denne delen av verden. Det er jo laget horrorkomedier tidligere, som «Evil Dead» og «Army of Darkness». Men nå kommer filmen helt fra Norge i nord, og zombier i dagslys er det ikke mange som har gjort før.

— Og så er det nok nazikombinasjonen, spekulerer Gamst.

Hyppig vist på youtube

Flere trailere fra «Død snø» er lagt ut på nettstedet youtube, og er til sammen sett over 300 000 ganger så langt. En av kommentarene fra seerne kan være forklarende for populariteten: «My god, the only thing worse than zombies! Nazizombies!!».

Los Angeles Times forklarer sin anbefaling av filmen med to korte ord: «Nazi. Zombies.»

Usikker på kritikkene

Ørjan Gamst medgir at han er usikker på hvordan kritikerne vil motta filmen, men tror uansett det vil bli en positiv opplevelser.

— Bare det å være der og høre hvordan filmen blir mottatt, og det å oppleve hele Sundance-festivalen. Det blir stort!