Onsdag stiller 120 Days på nettmøte her på fvn.no! Send inn dine spørsmål her.

KRISTIANSAND: — Vi er skrekkelig stolte over denne bookingen, sier Louis Holbrook i arrangørforeningen Trash Pop.

Det var i desember han spikret 120 Days opp på plakaten, og i kveld starter kongerikets heteste band en omfattende turné på den lille klubben Charlies i Kristiansand.

Kings of leon

Deretter går turen videre til Folken i Stavanger, Hulen i Bergen, Vega i København før den går videre til Astoria i London. Der spiller 120 Days for utsolgt hus 23. februar sammen med Kings of Leon, og etter det følger 21 spillejobber i USA. Interessen rundt bandet har kort sagt tatt av for alvor, også i utlandet.

Den blir neppe mindre etter det som skjedde i helga, da 120 Days overraskende stakk av med Spellemannsprisen som «Årets nykommer», sammen med prisen for årets beste rock-album. Den vant de med den selvtitulerte plata «120 Days», som til nå har solgt i 12.000 eksemplarer i Norge.

Telefonstorm

120 Days har også tidligere spilt på Trash Pop, men det var i november 2004 under navnet The Beautiful People. Også den gangen var de i ferd med å skape seg et navn, men nå er interessen en helt annen.

  • Så snart bookingen var klar, kom det inn et skred med telefoner til Charlies (spillestedet) fra folk som ville booke billetter. Men vi selger bare på døra, sier Holbrook. Det betyr at du må være tidlig ut i kveld hvis du vil få med deg spellemennene. Dørene åpner klokka 20.00 og som alle andre Trash Pop-konserter starter moroa klokka 22.00. — Vi har hatt flaks med Spellemannsprisen i det siste. I september hadde vi Hanne Hukkelberg, og i helga vant hun prisen i åpen klasse. Low Frequencies in Stereo hadde vi også i fjor høst, sammen med Rockettothesky. Begge ble nominert, sier Holbrook. Nå er Trash Pop-lista for resten av vinteren stort sett klar.

  • Vi prøver å være uforutsigbare, sier Holbrook. En ting som er forutsigbart er likevel at det blir fullt i kveld.