KRISTIANSAND: I morgen er det lukket premiere på Christian Hestøs tredje spillefilm «Den tredje Nøkkelen» på Aladdin i Kristiansand. Den kunne ha hatt åpen premiere på Fønix Kino, men Hestø har ikke rettighetene til filmmusikken han har brukt.

— Ja, det er litt kjedelig, men jeg skal sende den inn til ulike filmfestivaler og sånn. Jeg skal få noen til å komponere musikken til den neste filmen som jeg har begynt å jobbe med nå, men det koster selvfølgelig mye mer. Siden jeg er så ung og uten filmfaglig utdannelse får jeg jo ikke støtte fra verken Sørnorsk filmsenter eller Norsk Filminstitutt, men jeg skal nok få det til på et vis, sier 19-åringen. Spenning.

Spenning

«Den tredje nøkkelen» er basert på Anne Berit Aspås bok med samme navn, og er nesten tre timer lang. Hestø har selv skrevet filmmanuset, filmet, redigert, klippet, stått for casting funnet innspillingssteder og regissert hele filmen alene, og den er i sjangeren thrillerdrama. Han tok også opp telefonen og ringte til Anne Marie Ottesen og fikk henne med på rollelisten.

— Jeg tenkte at det skader ikke å spørre. Det verste hun kunne sagt var nei, men det gjorde hun da altså ikke. Hun var en drøm å jobbe med, og hun var fantastisk mot alle rundt henne. Det var utrolig gøy og lærerikt å regissere en så profesjonell skuespiller, sier Hestø.

Se klipp fra filmen her:

Han ble også plukket ut til å være med i Venke Knutsons kor da hun deltok i første sesong av TV2-programmet «Det store korslaget», så synge kan han også. Og siden han nå har laget tre spillefilmer i løpet av fem år, er det naturlig å spørre om han har planer om å utdanne seg til regissør.

— Nei. Jeg har alltid hatt en skuespiller i magen, og det er det jeg ønsker å jobbe som. Samtidig kommer jeg nok til å lage film i en eller annen form ved siden av. Det er jo flere skuespillere som også jobber som regissører, sier han.

Hotel Cæsar

Etter jul blir Hestø å se i en av tre nye ungdomsroller i tv-serien «Hotel Cæsar». Han er med i hele vårsesongen, men vet ikke om det blir noen forlenget kontrakt utover det.

— Jeg får vel kanskje vite det på nyåret. Rollefiguren min er i alle fall ikke død, så det kan være jeg får tilbud om å bli med videre. Ellers vet jeg ikke helt hva jeg skal gjøre etter jul, sier skuespilleren.

Vi kommer inn på utdannelse igjen, og han sier at det kan være vanskelig å bli tatt seriøst uten.

— Jeg synes det er litt synd at en må ha enten bachelorgrad eller være utdannet ved Filmskolen i Lillehammer for å bli tatt seriøst. Film er en stor sjanger innen kunsten, og jeg mener at du enten har et talent for det, eller så har du det ikke, sier han.

Samtidig sier han at kreativiteten blomstrer når han både må finansiere filmene og finne ut av alt selv, og han synes det er gøy å vise at det går an å lage filmer uten kjempestore budsjetter.