Det er nemlig en vaskeekte ballade som er første utfordring for Alexandra Joner i «Grease» sin første direktesending onsdag. Det betyr lite dans og mye sang.

Alexandra som flere allerede kjenner fra TVNorges «Dansefeber», har bevist gjentatte ganger at hennes dansekvaliteter sitter som støpt.

– Når jeg blir nervøs, låser halsen seg littegrann. Dermed kan de høre nervøsiteten på stemmen min. Jeg må passe på å puste og sier til meg selv at synging er det samme som snakking, sier Alexandra ikke mange timer før hun og de 13 andre deltakere skal på direktesendt tv.

– Det verste som kan skje er at jeg ikke treffer tonene. Denne gangen kan jeg ikke gjemme meg bak at jeg er flink til å danse.

Svetter ikke av dansingen

I «Dansefeber» kom Alexandra helt til semifinalen, men den blide jenta tror ikke det faktum at hun er kjent fra før av, har noe å si for hennes videre deltakelse i «Grease».

– Synger jeg dårlig, så kommer ikke folk til å stemme på meg uansett, erklærer hun.

Sammen med partner Kai Thomas Ryen Larsen skal Alexandra synge duetten «My endeless love» av Lionel Richie og Diana Ross. I tillegg skal alle deltakerne framføre et felles «Grease»-nummer.

– Dansingen i «Grease» er ikke hardere enn i «Dansefeber». Vi har jo koreografi, men det er ikke sånn at du svetter, forklarer Alexandra.

«Ny» Sandy

I disse dager øver deltakerne alt fra 4-10 timer om dagen. Og skal vi tro Alexandra er det en god stemning mellom konkurrentene som kjemper om å bli den neste Danny og Sandy.

– Alle er gode venner og det er et deilig miljø. Det er digg at ikke alle er «bitchy» mot hverandre, forteller Alexandra.

– Hvorfor blir du den perfekte Sandy?

— Jeg kan by på en litt nyere Sandy siden det skal settes opp en moderne «Grease»-versjon. Dessuten tror jeg det blir en gøy utfordring å spille Sandy, hun er så ordentlig.

– Er ikke du ordentlig da?

– Jo, men ikke på den måten hun er, smiler Alexandra lurt.

Fôres med vitaminer av mamma

For tiden er halve Oslo slått ut av høstinfluensa. Og sykdommen har også gjort sitt inntog i «Grease»-leiren.

– Partneren min ble syk med halsbetennelse, men er frisk nå. Men han er så flink til å synge at han hadde fått det til uansett, forteller Alexandra som har mamma til å passe på seg.

– Mamma har både kjøpt tran, vitaminer og antioksidanter til meg. Hun er helt gæren og propper det i meg slik at jeg ikke skal bli syk, humrer hun.

Dette skal «Grease-gjengen framføre onsdag:

  • Malin Schavenius & Eivind Dundas Andresen - «Crazy Crazy Nights» (Kiss)

  • Malin Skjolde & Vegard Kristiansen - «Blame It On The Boogie» (Jackson 5)

  • Nicoline Berg Kaasin & Orji Okorafor - «Can't Take My Eyes Off You» (Boom Town Gang)

  • Christine Aas Underland & Bjørnar Reime Erlandsen - «Footloos»e (Kenny Loggings)

  • Sofie Bjerktvedt & Thomas Stokke - «Baby, When You're Gone» (Bryan Adams og Mel C)

  • Camilla Wiik & Anders Rydning - «Breakfast At Tiffany's» (Deep Blue Something)

  • Alexandra Joner & Kai Thomas Ryen Larsen - «My Endeless Love» (Lionel Richie og Diana Ross)