«Ylvis møter veggen» er det norske navnet på TV Norges versjon av det elleville gameshowet Hole in the Wall. Showet oppsto i Japan og klipp fra galskapen ble en farsott på Internett. Mandagens premiere på TV Norge kan tyde på at også norske seere setter pris på uhøytidelig galskap på skjermen. Programmet hadde et snitt på 647.000 seere, og i kanalens hovedmålgruppe, 12-44 år, hadde programmet en seerandel på 50, 5 prosent.

Fornøyde

TV Norge er naturlig nok fornøyde med tallene, og mener kombinasjonen av Ylvis og «71 grader nord» er sterk.

– Dette er helt fantastisk, vi er ekstremt fornøyde. Dette befester mandagen som en knallsterk TV Norge-dag, opplyser programsjef i TV Norge, Jarle Nakken til tvnorge.no.

Han skryter også av programlederne, tv-ferskingen og alpinesset Kjetil André Aamodt og Kjersti Idem fra Hit & Dit og Oslo TV.

– De gjør en kjempejobb. All honnør til dem, sier Nakken.

Konsept

Konseptet i programmet er enkelt. Du står på kanten av et basseng. En stor isoporvegg settes i bevegelse mot deg. I veggen er det skåret ut et hull i en eller annen merkelig fasong. Former du kroppen slik at du passer inn i hullet, slipper du å bli slått ut i bassenget. En lang rekke kjendiser har sagt ja til å være med på galskapen utover høsten. I premieren deltok Ronnie Le Tekrø og Elisabeth Carew på det blå laget sammen med Vegard Ylvisåker. Daniel Franck og Knut T. «Sputnik» Storbukås deltok sammen med Bård Ylvisåker på det røde laget. Neste uke er det duket for opptredener av Erik og Charlotte Thorstvedt, Solveig Kloppen og Helén Vikstvedt.