Nå klager milliardæren avisene inn til Pressens Faglige Utvalg (PFU).

Mia Gundersen kom i forrige uke med selvbiografien «Jeg er Mia». Flere medier har fråtset i de intime hendelsene som omtales i boken.

«Mia Gundersen gikk til sengs med Kjell Inge Røkke» og «Havnet i seng med kjendis» lyste forsidene på henholdsvis Dagbladet og VG da boken kom.

Dagbladets etikkredaktør Lars Helle har tidligere uttalt at «tittelen kan diskuteres».

— Hensynsløse og ukritiske

Det er ikke nok for en sint Røkke, som i dag leverte sin PFU-klage med bud:

— Avisenes klart konstaterende forsidetitler gir et klart misvisende inntrykk. I tillegg bringer reportasjene hensynsløse og ukritiske gjengivelser av intime skildringer knyttet til min person, skriver Røkke i klagen til PFU, ifølge Aftenposten.

Forretningsmannen mener avisene har brutt flere punkter i Vær Varsom-plakaten, som er medienes eget etiske regelverk.

— Avisenes journalistikk har etter mitt syn ikke den ringeste offentlige interesse, men fremstår snarere som forhåndsregissert sensasjonsjournalistikk for å skape salgsfremmende oppmerksomhet om boken og avisene, skriver Røkke.

- Uten mobildekning

Han forteller videre at han var på reise da avisene forsøkte å kontakte ham om saken. Da han igjen fikk mobildekning, hadde Dagbladet.no allerede hatt saken ute i to timer, hevder Røkke.

— Likevel skrev Dagbladet i artikkelen «Røkke valgte i går ikke å svare på Dagbladets gjentatte henvendelser.» Heller ikke VG var på forhånd i kontakt med meg, verken direkte eller indirekte. Likevel skrev VG i artikkelen: «TAUS: Kjelle Inge Røkke har ikke ønsket å kommentere Mia-boken»,» heter det i brevet fra Røkke.