LOS ANGELES: — Jeg mener Heath har skapt en ikonisk skurk som vil stå for ettertiden, og jeg ville elske å se han få en pris for rollen, sier skuespiller Christian Bale, som innehar rollen som Batman i filmen The Dark Knight.

Filmen har premiere denne måneden på norske kinoer.

De som har sett Heath Ledgers skuespillerprestasjoner i rollen som Batmans nemesis The Joker, sammenligner Ledger allerede med de store skurkene som har versert filmlerretet opp gjennom årene.

Les også: Fryktet rollen som The Joker

Ledgers prestasjon i Batmanfilmen "The Dark Knight" er så bemerkelsesverdig at 22. januar neste år, ett år etter at den australske skuespilleren døde, kan Ledger bli den syvende skuespilleren i Oscar-historien som får en nominasjon etter sin død.

Han kan bli den andre som vinner en en pris etter sin død.

Superheltfilmene er nok det Oscar drømmer minst om å anerkjenne, men Ledger presterte så langt over alles forventing at det er ikke umulig at han kan ende opp med å vinne Hollywoods største filmanerkjennelse etter sin død.

— Han kan bli den første skuespilleren som mottar en slik nominasjon siden Peter Finch. Han kan til og med vinne hele greia, uttalte skuespiller Gary Oldman, som spiller politietterforsker Jim Gordon i "The Dark Knight.

WHY SO SERIOUS? Heath Ledger i rollen som The Joker

Finch er så langt den eneste skuespilleren som har vunnet en pris etter sin død. Han ble hedret i kategorien "Beste Skuespiller" i 1976 for sin rolle i filmen Network.

Når "The Dark Knight" nå blir markedsført er det med et enormt fokus på Ledgers rolle som den psykotiske skurken The Joker.

— Hva enn Heath satte seg fore, fant han noe ekstraordinært. Han er uten tvil en av de beste skurkene på lerretet som jeg har sett noensinne, sier Oldman.

  • Jeg vet jeg ikke er den første til å foreslå dette, men det er ikke utenkelig at han får ett Oscar nikk, eller vinner en Oscar-nominasjon, skrev filmskaper Kevin Smith på sin Myspace-blog.

Tiden vil vise om han og flere andre med ham får rett.

Se klipp fra The Dark Knight her: