Tenk at det skulle komme noe bra ut av musikkonservatoriet i Kristiansand. Men nå har det faktisk skjedd. Tara møttes på musikkonservatoriet i 2003 og har siden den tid gjort et antall jazzfestivaler og konserter før de nå i høst slipper sin fullengderdebut «Plain As Coal». Tara består Sigrun Tara Øverland, Guro Skumsnes Moe, Johan Jørgensen og Gunnar Sæter på hovedsakelig akustiske instrumenter.

Den meget bevisste instrumentbruken gir plata et mykt, men langt fra vattete lydbilde. Referansene til kvinnestorheter som Kate Bush, Anne Clark og Tori Amos er uunngåelige, men Tara har både modenhet, egenart og ikke minst variasjon nok til ikke å måtte lene seg for mye på disse.

Sangen «Dream Of Red Jogging Shoes» er noe av det mest overraskende og interessante jeg har hørt innen denne sjangeren på svært lenge, og det er sanger av denne typen som gjør at Taras debut hever seg over den gemene hop. Godt skolerte musikere gjør at sangene blir kledd i et avansert og utfordrende nok lydbilde til at platen tåler mange gjennomlyttinger.

Den balanserte blandingen av myke ballader og mer sinte ting gjør at det heldigvis er vanskelig å kategorisere musikken til Tara på annen måte enn at dette er følsom og jazzet pop på sitt beste. Jeg vil anta at Tara, i likhet med Bush og Clark og alle de andre tøffe damene med hår under armene, i stor grad appellerer mest til et kvinnelig publikum. Men det bør ikke hindre også et mannlig publikum fra å få ørene opp for nok en talentfull låtskriver og bra band fra Sørlandet