TRULS_001.jpg Foto: Kristin Ellefsen

Truls Heggero har kanskje den mest spesielle stemmen i Norge. Den lyse falsetten var et av de største særtrekkene til hans tidligere band Lukestar, men nå har den merkelige sangfuglen valgt å forlate indierocken til fordel for r&b, pop og solokarriere. Dette har gått utmerket hittil, og landeplagen ”Out of Yourself” er uoffisielt en av de mest spilte låtene ved teltene i Hovecampen.

Truls har med seg deler av det faste backing-bandet til Karpe Diem, og i dag fikk publikum en ekstra godbit av en overraskelse når Chirag Rashmikant Patel kommer på scenen for å gjøre låten "Helseguru". Folk løper mot scenen i ekstase over å se det ene Karpe Diem-medlemmet, og Truls beklager at det er han som har konsert og ikke de — det er synd at han ikke har mer tro på seg selv.

Men bare for å ha droppet en liten bombe - Truls er en veldig flink sanger, men det er litt slitsomt å høre falsett en hel konsert. Det er kult at han har funnet en særegenhet som han er flink på og bruker det som en effekt, men 45 minutter med den lyse stemmen gjør at det spesielle forsvinner og blir til en normal som er en smule plagsom. Det er heller ikke alltid han har like god kontroll på stemmen.

"Out of Yourself" går selvfølgelig perfekt og blir godt mottatt, men det er flere som velger å gå etter at den er ferdig. Vi får også høre flere nye låter fra det kommende albumet i tillegg til en fin covervesjon av Chris Isaak sin Wicked Game. Det hele avsluttes med den nyeste singelen "The Next", som er en kraftpakke av synth og octapad, og skaper god stemning blant publikum.

Det er vanskelig å holde på et publikum under en festival uten å ha gitt ut et album en gang, men Truls klarte seg godt med litt hjelp.