Lekkert og velspilt. Bluegrass er folkemusikken som blomstrer skikkelig for tiden. Også her hjemme.

Earlybird Stringband har fått en femmer på terningen for sine to første plater her i avisen. Marshall Monrad Band gjør en litt annen greie, men likevel innenfor samme sjanger.

Kvartetten har base i Oslo, men medlemmene kommer fra ulike deler av landet. Bandsjef Bjørn Nilsen kommer fra Mo i Rana i Nordland, og han synger her tidvis om et romantisk forhold han har til gruvearbeid i en dal der han besøkte besteforeldrene sine om sommeren.

Marshall Monrad Band er et åpent navntyveri av de amerikanske sørstatsrockerne Marshall Tucker Band, som gjorde det bra på 70-tallet. Men disse herrene går enda lenger tilbake enn det når det gjelder musikkstil. Her handler det om å bruke de akustiske instrumentene man har i nærheten, for så å spille folkelige låter som handler om hverdagslivet til folk. Der og da.

Det låter helt ålreit med vokalgjester som Stephen Ackles, Paal Flaata, Tore Andersen, Tove Bøygard og Tone Silvia Holen. Pluss mye fint dobrospill av Knut Hem. Løs jakke, fin pakke. Men ikke alle låtene er like interessante.