Silje Nergaard (48) utfordrer ikke nevneverdig med sitt femtende album. Men hun gir lytteren en behagelig kosestund der hun er lengre unna jazzen enn noen sinne.Nergaard har alltid lekt seg mellom sjangergrensene; jazz, visesang og pop. Nå trekker hun også inn bluegrass og andre beslektede musikkformer. Selvsikkert og stilsikkert utført. Til tider skikkelig elegant. Det hun gjør høres så lett ut, men er det selvsagt ikke.

Med gitarister som Hallgrim Brattberg og Håvar Bendiksen, med bassist Audun Erlien og perkusjonist Anders Engen, er selvsagt utgangspunktet bra for å lage en gyllen musikkpakke. De forvalter sine ferdigheter bra når de er sammen med Nergaard, enten de er i studio eller på en scene sammen med henne.

Låten «A Crying Shame» er sår og vakker, mens «Those Rainy Nights» er en naken, akustisk vise. Her fins litt bossanova og noen crooner-aktige greier også. Mange fargerike arrangementer i en delikat produksjon. Silje Nergaard stiller også med en bra versjon av a-ha sin klassiker, «Hunting High And Low».

Men det er først når Silje Nergaard gjør dette live, slik som hun skal på Kilden 18. november, at det vil bli enda mer energi i disse låtene.