Dette albumet utgjør en god grunn til å sjekke ut konsertene til Tommy Tokyo på Sjøboden i Mandal 20. februar og på Café Generalen i Kristiansand dagen etter. Tekstene står for den store og gode lytteopplevelsen på dette albumet, som er hans sjette. For første gang synger Tommy Lorange Ottosen (43) fra Fredrikstad på norsk. Vi snakker om en mann med mye på hjertet; litt slik som den bitende og treffsikre satirikeren Ole Paus. Det er nemlig fullt av samfunnskritikk her med noen sanger som tar opp vanskelige og utfordrende temaer.

Det drøyt halvtimelange albumet åpner med den triste, melankolske og dempede «Eventyret ute». «Lyden av onde, spredte seg som ild i gresset. Vi ble med i sorgen da alles tårer rant», synger Tommy, og det er lett å tolke dette i retning tragedien på Utøya.

På «Jenta» handler det om å få det perfekte barnet , aller helst en gutt, ved hjelp av genteknologi. Senere synger han antakelig om sin egen gutt, som er sårbar, og som har behov for å bli sett slik som alle andre barn.

Tommy Tokyo har med andre ord mye å melde her. Melodiene og arrangementene er nærme deLillos i sin tidlige periode. Ofte nakent med bare piano, noen ganger litt rocka. Ikke helt fullklaff totalt sett, men ganske nærme.