2015 blir et ganske fullpakket filmår (rundt 138 filmer), så jeg har plukket ut noen få smakebiter.

Den mest åpenlyse snakkisen, som har premiere dagen før Valentinesdagen 13. februar, er «Fifty Shades of Grey» med Dacota Johnson og Jamie Dornan. Filmen er basert på bokserien med samme navn av E.L. James, som har solgt over 100 millioner eksemplarer verden over. Den offisielle filmtraileren er allerede sett av over 39 millioner.

Men det er ikke bare sex på menyen. Neste år kommer det også flere eventyrfilmer fra Disney som ser smakfulle ut. Først ut 13. mars er «Eventyret om Askepott» med Cate Blanchett som den onde stemoren, og Lily James i rollen som askepott. 17. mars er det premiere på «Into the Woods» med Meryl Streep som heks og Johnny Depp som ulv. Filmen, som er en musikal, byr på kjente figurer som Jack og bønnestengelen, Rapunzel og Askepott.

Vi slipper ikke unna superheltene dette året heller. I «The Avengers: Age of Ultron», som har premiere 22. april, får vi et gjensyn med blant andre Iron Man, Thor, Black Widow, Captain America, Loki, Nick Fury og Hulken, og vi introduseres for noen nye karakterer. Andre superheltfilmer som kommer i løpet av året er «The Fantastic Four» og «Ant-Man».

I 2015 slippes også, etter 30 år, en ny film om Mad Max. Denne gangen med Tom Hardy («Batman: The Dark Knight Rises«) i hovedrollen i stedet for Mel Gibson. Filmen har verdenspremiere til sommeren, men norgespremieren er ennå ikke satt. «Mad Max: Fury Road» har en av de råeste trailerne jeg har sett på lenge, og jeg håper virkelig hele filmen er like kul. Selv om skuespillerne er skiftet ut siden 80-tallet, er regissør og manusforfatter George Miller fremdeles i førersetet.

Sist, men ikke minst, «Star Wars: Episode VII — The Force Awakens» som har premiere i desember 2015. Denne gangen en Disney-produksjon og med J.J. Abrams («Mission Impossible III», «Armageddon«) som regissør. Filmen byr blant annet på gjensyn med Mark Hamill, Carrie Fisher og Harrison Ford. Det ryktes også at den nye James Bond-filmen «Spectre» får premiere til høsten. Krysser fingrene.

Jeg må på tampen også nevne «Tomorrowland» med George Clooney, «Mortdecai» med Johnny Depp, «Terminator: Genisys» med Arnold Schwarzenegger tilbake som cyborg, «Solan og Ludvig - Herfra til Flåklypa» og «Doktor Proktors tidsbadekar». Mye å glede seg til, altså.