20-åringen fra Spangereid var en av to sørlendinger som fredag gikk videre til neste runde i Idol. Den andre var 16 år gamle Torine Michelle Bjåland fra Arendal. Begge er dermed blant de 40 deltakerne som skal kjempe om videre avansement når semifinalene starter 2. mars.

— Jeg var veldig sliten før kveldens opptreden, men ga på da jeg gikk på scenen. Jeg var mer nervøs da jeg ventet på beskjeden om jeg kom videre eller ikke, sier Lehne til Fædrelandsvennen.

Torine Michelle Bjåland (16) fra Arendal er sammen med Lehne de eneste sørlendingene som fremdeles er med i konkurransen. Foto: Endre Forbord

Ville lage livI sin første solo-opptreden valgte 20-åringen å fremføre «Beer Money» av country-artisten Kip Moore.

— Jeg følte jeg kunne få vist fram stemmen min med den låten. Den er litt up-tempo og jeg ville lage litt liv, sier Lehne.

Opptredenen kan du se på nettsidene til TV2.

Fredag var første gang han fikk vist seg fram på tv.

— Jeg har ikke blitt vist noe, så det var deilig å få litt tv-tid. Det er bra, for neste gang er det stemming fra seerne som gjelder, sier Lehne.

Håper på topp ti

Som alle andre håper han å gå seirende ut til slutt, men har foreløpig ikke lagt noen bestemt plan for veien videre.

— Jeg tar det som det kommer. Målet er å komme med blant topp ti. Da har jeg vunnet for min del. Det er det som er drømmen. Så håper jeg selvfølgelig å bli oppdaget, sier country-sangeren som er bosatt i Lyngdal.

Semifinalene starter 2. mars. To deltakere går videre til finalen 3. juni. Finalesendingen sendes direkte fra H3 Arena på Fornebu.