Klokka er rett over 22, og publikum jubler. Den levende legenden Bob Dylan har gått på scenen på Odderøya.

God stemning

Han sier ingenting. Han begynner bare å synge "Don't Think Twice, It's Alright" med sin rustne, sprø stemme. Bob Dylan er ikledd rosa skjorte, svart dressjakke og grå hatt.

Publikum reiser seg etter å ha nytt de tidligere artistene sittende i kveldssola. Nå står de og klapper med til låtene fra Dylan. Et par danser god gammeldags sving, andre holder takten godmodig med rockefoten. Stemningen blant publikum er god. Folk smiler, småprater, og mannfolkene stryker sine kjærer fruer på armene, nå som lufta har blitt kaldere.

Totalt fotoforbud

Det er totalt fotoforbud under konserten. Også for pressen. Det er derfor du ikke ser ferske bilder av Dylan på fvn.no.

Håvard Rem, forfatter og Dylan-gjendikter, forklarer det slik:

— Sånn er det nå. Det er hans måte å bevare en slags normaltilstand på. Og han er i posisjon til å sette de premissene han ønsker. Jeg tror mye endret seg i 1980, da John Lennon ble skutt av en blodfan.

Vokste opp med musikken

For det er tydelig at Bob Dylan er stor. Nesten alle aldere er representert blant publikum, men med en overvekt av 40 pluss.

Publikummer Tom Kristian Møller som kom for å høre Dylan lørdag kveld, forteller at han har vokst opp med musikken til Bob Dylan.

Foreldrene mine tok meg med på en Dylan-konsert da jeg var fire, men det husker jeg ikke noe av, men nå er jeg tilbake, sier Møller.

- Hva slags forhold har du til Bob Dylan?

— Foreldrene mine har alltid spilt Bob Dylan for meg. Da jeg lærte engelsk oppdaga jeg musikken selv. Han har noe å fortelle. Jeg mener at han har gjort noe for verden. Han har vært politisk aktiv og sagt i fra. Han var rå da han brøt gjennom. Han var skikkelig radikal, og snakket i mot det etablerte, sier Møller som setter stor pris på å høre Bob Dylan i sin egen by.

— Han er en levende legende, mener han.

Nesten 7000 så Dylan

Kvelden før spilte Backstreet Boys, og trakk omtrent 6000 mennesker. Lørdag trakk Bob Dylan mellom 6500 og 7000. Jonas Alaska, Sordal og Anne Grete Preus varmet opp kvelden i forkant.

Ikke en gang henvendte Bob Dylan seg til publikum under konserten, men publiku jublet likevel da han forlot scenen etter å ha avsluttet konserten med "All Along The Watchtower". Mørket har senket seg over Odderøya og over scenen han stod på.

— Hadde fortjent fullt hus

Pressesjef i Odderøya Live, Vidar Mortensen, er storfornøyd med konserten:

— Dylan er i form! Dette var gøy å oppleve, og jeg har snakket med mange Dylan-kjennere i kveld som er i ekstase!

Han er derimot ikke like fornøyd med oppmøtet:

— Bob hadde fortjent fullt hus.

- Hvordan gikk det å håndheve fotoforbudet?

— Det gikk veldig fint. De fleste respekterte forbudet, og de som holdt telefonen oppe og tok bilde, tok den ned når de ble bedt om det.