KRISTIANSAND: – Nå skal vi sove hele tirsdagen, og så tenker jeg det ikke tar så lang tid før vi får piloten ferdigklippet, sier Kristian Landmark som sammen med teatersjef Alex Scherpf står for manus og regi på filmprosjektet «Pepper».

Se liste over alle som er med på «Pepper»

Fra fredag til mandag har en stor gjeng filmfagfolk vært i sving omtrent døgnet rundt på forskjellige opptakssteder i Kristiansand. Profesjonelle ressurser var på plass både foran og bak kamera. Og målet med langhelgen med filmslit er langfilm.

– Vi håper å ha piloten klar i mai-juni. Så ferdigstiller vi manus i løpet av våren, lager en presentasjonsmappe, og shopper rundt til høsten. Vi er klare til å sette inn rykket, sier Landmark om ferden framover.

Stjernelag

Med seg som drivkraft har Scherpf og Landmark en bråte dyktige skuespillere som danner et aldri så lite stjernelag av lokale som nasjonale størrelser.

Ingar Helge Gimle gikk sammen med Scherpf på Teaterskolen på 80-tallet, og benytter nå anleningen til å jobbe med sin skolekamerat for aller første gang. Gimle spiller Dudek, en suspekt fyr fra Tallin.

– Dette er kjempegøy, og så er det aldri gjort før. Jeg håper det blir noe av filmen. De får det jo til i Østfold, så da må man jo klare det i Kristiansad – dere som har Mette Marit og alt, sier Gimle mens han blir pålimt fiskekroker før en tortur-scene.

– Dudek sliter litt, tror jeg, flirer han, seks timer før han igjen skal i ilden som lik.

Storhøi skadet

Dennis Storhøi skulle egentlig vært med på pilotinnspillingen lørdag, men en skade i kneet forhindret ham fra å komme, og gjorde at enkelte scener måtte kuttes.

– Vi har måttet gjøre noe om på planene, men det er sånt vi ikke rår over. Vi har veldig flinke skuespillere som tar ting fort, og etter forholdene har det gått bra, sier Scherpf mellom opptak søndag kveld.

Formoe med stunt

Janne Formoe kom rett fra nypremieren på sitt eget show «Neverending Story» på Victoria Teater og til innspillingen i regngråe Kristiansand søndag. Der øvde hun inn slosscene med stunt-koordinatoren fra «Indiana Jones», Martin Grace. Formoes rollefigur Belinda får nemlig puddelen sin dognappet, og stormer inn til skurkene og slår saftig fra seg.

– Det var gøy, jeg følge meg litt som power-woman, sier Janne fra sminkestolen.

Hun har vært klar for rollen siden hun fikk presentert prosjektet, som hun mener er originalt og kult.

– Det er en litt sånn «tegneseriehistorie», en ekstremversjon av Sørlandet. Jeg håper det blir noe av, så vi kan vise at andre byer enn Oslo kan lage film, understreker Formoe.