Foto: Steinar Vindsland

Les også: Quart søkte ikke kulturrådet om støtte

Video: Her får Norgård vite at Quart ikke blir knutepunkt Det ble i stedet Øya som stakk av med statusen.

Daglig leder i Quart-festivalen, Daniel Norgård, sier han ikke er skuffet over at Øya ble valgt fremfor Quart.

— Nei, egentlig ikke. Jeg hadde blitt positivt overrasket hvis vi hadde fått den, sier han til fvn.no.

Norgård er lettet over at avgjørelsen nå er tatt, og gratulerer Øya med knutepunktstatusen.

— Vi ser frem til å samarbeide med Øya, og ta del i den kompetansen de har tilgang til, sier Norgård.

- En verdig kandidat

Styreleder Steinar J. Olsen i Quartfestivalen sier til fvn.no at han heller ikke er skuffet.

— Jeg håpet selvfølgelig at vi ville nå opp, men jeg kan ikke si at jeg er skuffet.

Han synes Øya er en verdig kandidat til statusen, og ser frem til å samarbeide med festivalen.

— Det er all grunn til å gratulere. De har drevet en god festival over lang tid. Det ligger i kriteriene at knutepunktfestivalen skal samarbeide med andre festivaler, og drive kompetanseoverføring. Vi har tatt kontakt tidligere, og kommer til å opprettholde kontakten for å nyte godt av deres kompetanse.

Dette sa han til fvn.no før avgjørelsen:

— I rene kroner innebærer en status som knutpunktsinstitusjon en grunnfinansiering på 2,5 mill. årlig. Det er ikke avgjørende for om vi vil leve videre, men den grunnfinansieringen kan gi oss prosjekter vi ellers ikke vil kunne gjøre, sier styreleder Steinar J. Olsen i Quartfestivalen til fvn.no.

Han er selvfølgelig svært spent på utfallet, men sier samtidig at budsjettet for neste år er laget uten å regne med disse pengene.

— Vi må basere oss på sikre inntekter, sier han.

Siden festivalen ikke fikk statusen må Quart satse annerledes.

— Vi må være mye mer kommersielle og satse på musikk og festivalopplevelser som vi kan tjene penger på, sier Olsen.

Bare tok uker etter at han begynte som styreleder, var han på statsråd Giskes kontor og la fram nye tall og planer for festivalen, for å øke muligheten for å få statusen.