Hitlister kan være irriterende nok i seg selv. Når musikkmagasinet Rolling Stone sine lesere har kåret de 20 mest irriterende hitsene gjennom tidene, nærmer det seg tortur for øret.

Naturlig nok er det hits fra de 15-20 siste årene som preger listen. Plagene fra 70— og 80-tallet er heldigvis gått inn i glemmeboken. En bok som sjelden dras fram når det er mimretid.

Dam-di-dam

En fellesnevner for sangene på skrekklista er at de har ligget høyt og lenge på hitlistene. Så høyt at de kan ha utfordret din mentale helse. Så lenge at alt du ønsket deg var umiddelbar blackout.

Likevel er det ikke utenkelig at du selv har nynnet med til en hel del av låtene på listen under.

Forbudte følelser

Hva er det som gjør en låt irriterende? At den fenger mer enn du er villig til å innrømme overfor deg selv; og ikke minst overfor andre, er nok en gjenganger.

Det gjør seg dårlig å danse «Macarena» dersom du er hardcore pønker med hanekam og svarte jeans. Bedre er det ikke om saggebuksene soper asfalten, mens du iherdig forsøker å ikle deg smørgliset til Ricky Martin og traller i vei på «Livin' la vida loca».

Den svenske forfatteren Ivar Wallensteen sa en gang at «musikk bør finnes i alle hjem, unntatt i naboleiligheten». Om listen under gjenspeiler naboens musikksmak, gir vi ham så inderlig rett.

Her er listen som får produsentene av Paracet til å juble:

1. «My humps» av Black Eyed Peas

Fergie i Black Eyed Peas har en tendens til å gjøre alt hun tar i til en plage for øregangene. «My humps» er intet unntak, og befinner seg på gruppens nyeste album; «Monkey business» fra 2006. 2. «Macarena» av Los del Rio

Om du ikke husker duoen i Los del Rio, de to middelaldrende spanske karene, så husker du garantert låten. Plagen ble først utgitt i 1993, men slo først igjennom sommeren 1996, da den solgte fire millioner singler i USA.

3. «Who let the dogs out» av Baha Men

Den smilende gjengen i Baha Men bjeffet seg gjennom refrenget i «Who let the dogs out». Og det var strengt tatt like greit. Låten ble gitt ut i 2000, og har du ikke fått nok, finnes det en «best of»-utgivelse fra de glade bahamanere.

4. «My heart will go on» av Celine Dion

Ble verdenskjent gjennom filmen «Titanic» i 1997. Fungerer ypperlig i tårevåte øyeblikk ved solnedgang, langt mindre når du kjører bil. Unn deg noe godt hvis hjertet fortsatt slår etter å ha hørt «My heart will go on».

5. «Photograph» av Nickelback

Countryinspirert hardrock, eller omvendt, er sjelden en vinner. «Photograph» er å finne på platen «All the right reasons» som ble utgitt i 2005. Nickelback har for øvrig advart verden om at de kommer med ny plate neste år.

6. «Mambo no. 5» av Lou Bega

Denne låten ble først utgitt av Pérez Prado i 1952. Dessverre hadde Lou Bega en plan. Tell til fem, legg på speeda latinske rytmer, og vips du har en superhit. «Mambo no. 5» irriterte oss i 1999. 7. «You're beautiful» av James Blunt

Denne låten gjorde James Blunt kjent i 2005. Briten bruker introen til å fastslå at han har et fantastisk liv. Likevel presterer 33-åringen å sutre seg gjennom resten av den bitre surkålsuppen.

8. «Wannabe» av Spice Girls

«Wannabe» tok verden med storm i 1996. «So tell me what you want, what you really really want», synger jentene i låten. Ok: dropp det planlagte comebacket.

9. «The thong song» av Sisqo

«Thong song» ble gitt ut i 2000, og ble en umiddelbar radiohit over hele verden. Låten handler om minimalistisk dameundertøy og rumper - men vi liker den ikke uansett.

10. «Believe» av Cher

Med en forvrengt teknostemme geleider Cher oss gjennom en låt om kjærlighetssorg. Singelen toppet det meste av lister i 1998, og solgte i uforklarlige 14 millioner eksemplarer.

11. «Barbie girl» av Aqua

12. «Tubthumper» av Chumbawumba

13. «Cotton-eyed Joe» av Rednex

14. «Blue» av Eiffel 65

15. «Mmm mmm mmm mmm» av Crash Test Dummies

16. «I would do anything for love» av Meatloaf

17. «Bye, bye, bye» av NSYNC

18. «Livin' la vida loca» av Ricky Martin

19. «Closing time» av Semisonic

20. «Wake me up before you go-go» av Wham