KRISTIANSAND: — Dette blir den mest intime form for konsertarena man kan tenke seg, sier festivalsjef Helge Josdal.

De rykende ferske plantegningene fra Parkvesenet kan få det til å gå kaldt nedover ryggen på selv den mest blaserte konsertgjenger.

— Dette vil bli Skandinavias flotteste utendørs amfi. Noe sånn som dette er det ingen festival som kan matche, sier Josdal.

Han tror publikum vil få følgende visuelle opplevelse når de neste sommer entrer Idrettsplassen:

— Publikum vil skue ut over et gresskledd amfi, nærmest som et Colosseum, som er elegant tilpasset naturen. Området vil være tilrettelagt slik at alle får like god innsikt enten man står bakerst eller helt foran scenen, og som bakteppe bak scenen vil man ha utsikt mot byfjorden, humrer Josdal.

Og han har mer i ermet:

— Vi skal til og med ha eget bygg med vannklosett i bakkant av amfiet. Det eneste vi mangler er et jacuzzi i den ene enden, sier en svært begeistret Josdal.

Samarbeid. Quartfestivalen, som besitter enorm kompetanse på logistikk, infrastruktur og produksjon har bistått parkvesenet gjennom hele prosessen med å utforme nye Idrettsplassen. Men tanken er ikke at dette skal være Quartfestivalens private tumleplass.

— Dette blir en arena for hele byen og regionen. Her vil man kunne sette opp alt fra teaterstykker til gospelkonserter. Forhåpentlig vil Idrettsplassen stimulere hele kulturlivet, sier Josdal.

Han får støtte fra prosjektleder Helmer Espeland i Kristiansand parkvesen.

— Dette blir fantastisk for hele byen. Kulturlivet kan allerede begynne å glede seg, mener Espeland.

I likhet med Josdal tar han forbehold om at prosjektet blir klubbet gjennom av politikerne. Administrasjonen i Kristiansand kommune har allerede lagt oppgraderingen av Idrettsplassen inn i budsjettet for 2007, og dette skal endelig vedtas i desember.

— Vi jobber allerede med detaljplanleggingen. Vårt utgangspunkt er at dette blir gjennomført, sier Espeland.

— Jeg føler meg helt trygg på at dette blir realisert. Alle politikerne jeg har møtt er positive, og jeg mener det er på sin plass å gi dem skryt. De viser handlekraft og ikke minst aksept og respekt for den betydningen Quart har for byen, sier Helge Josdal.

Tidspress. Prosjektleder Helmer Espeland har kostnadsberegnet nye Idrettsplassen til om lag syv millioner kroner. Dersom bystyret gir prosjektet grønt lys, ruller anleggsmaskinene inn allerede i januar. Hvis politikerne derimot tviler, så har både Quartfestivalen og Parkvesenet et betydelig problem.

— Skal vi bli ferdige før neste års festival må arbeidsplanen følges til punkt og prikke, sier Helmer Espeland.

Quart, på sin side, kan ikke risikere at de booker band av et slikt kaliber at de vil gå på en økonomisk kjempesmell hvis Idrettsplassen ikke blir realisert. De økonomiske konsekvensene vil i så tilfelle bli katastrofale.

— Vi må vite at både finansiering og gjennomføring er 100 prosent vanntett. Vi kan ikke booke så store artister som vi planlegger, og samtidig risikere at vi ikke har scene, sier Josdal.