Med sin særegne miks av afrojazzfunk og sin eksplosive scene-energi er Angelique Kidjo en konsertopplevelse av de helt store. Sangeren fra Benin i Vest-Afrika entrer den store scenen på Canal Street med sitt orkester lørdag 29.juli, skriver festivalen i en pressemelding og vi gjengir videre:

Angelique Kidjo ble verdensstjerne i 1994 med låta ”Agolo” fra albumet ”Ayé” samme år. Hun er en av de artistene fra Afrika som også har klart å markere seg sterkest i vestlige land. Med både afrikansk, portugisisk og engelsk blod i årene, har hun et opphav som kanskje gjør henne bedre i stand til å gjøre seg forstått i ulike kulturer verden over. Istedenfor kun å være et afrikansk fyrtårn, er Kidjo en artist med kulturell innsikt og et bevisst formspråk som langt overgår de fleste andre artister.

Hun har fra sin debut som soloartist i 1989 uttrykt seg gjennom mange ulike stilarter, og latt seg inspirere like mye av afrikanske legender som Miriam Makeba og Fela Kuti, som av vestlige ikoner som Santana, James Brown og Aretha Franklin. Målsetningen med musikken oppsummerer hun selv: ”Musikkens magi er å gjøre folk lykkelige”.

Kidjo velger ofte musikere med flerkulturell musikalsk bakgrunn som henne selv. Dette gir et variert og moderne uttrykk som samtidig har beholdt sitt klare etniske opphav. Hun har lyktes med sitt forsett i å skape afrikansk basert, men elektronisk framført dansemusikk. Hun har vært utsatt for hard kritikk for å drive for mainstream kommersielt, men har ufortrødent fortsatt å utvikle cross-over-musikken sin, og du finner henne ikke lenger under "etnisk" i norske platehyller, men under bokstaven "K".

Angelique Kidjo er født i landsbyen Ouidah i det lille vest-afrikanske landet Benin som en av ni søsken. Faren er musiker, mora kleshandler og direktør for en større dansetrupp. Angelique begynte å synge og danse allerede som seksåring. En av de eldre brødrene hennes introduserte henne tidlig for vestlig rock, som Rolling Stones, Jimi Hendrix, James Brown og Aretha Franklin. Hun hørte også på jazz, arabisk og pakistansk musikk i tillegg til kirkemusikk. Sjøl om Angelique Kidjo innretter seg på det internasjonale pop— og diskomarkedet, har hun fortsatt å synge på sitt hjemlige språk Fon, og tekstene hennes er tildels politisk-feministiske.

Tidligere har Canal Street meldt at Jamie Cullum også skal spille.